Poraz na peterce, “ajkule” osmoplasirane u Fukuoki
Crna Gora SAD (foto: VPSCG)

Poraz na peterce, “ajkule” osmoplasirane u Fukuoki

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je nastup na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki završila na osmom mjestu.


Takav rezultat je imala i prošle godine na planetarnom šampionatu u Budimpešti, a turnir u Japanu je okončala porazom od Sjedinjenih Američkih Država nakon peteraca (17:15, regularni dio 12:12).

“Ajkule” u posljednja dva meča na SP nisu ponovile izdanja iz prvog dijela, a protiv SAD su propustile mnogo šansi da dođu do pobjede.

Nije im značio ni “brutaliti” Amerikanca Čejsa Doda u finišu treće četvrtine, ali ni napad s igračem više u posljednjem napadu kada su dva puta pogađali okvir gola…

U penal-ruletu je neprecizan bio Stefan Vidović u drugoj seriji, američki igrači nijednom nisu pogriješili…

Kanstantin Averka, Stefan Vidović, Miroslav Perković i Đuro Radović su bili dvostruki strijelci u našem timu.

Pogađali su još Vlado Popadić, Dušan Matković, Aleksa Ukropina i Vladan Spaić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.