Hrabro i srcem, imamo šta nam treba za pobjedu: Crna Gora protiv Litvanije
Vučević na zagrijavanju pred meč sa Litvancima (foto: Guliver)

Hrabro i srcem, imamo šta nam treba za pobjedu: Crna Gora protiv Litvanije

Košarkaši Crne Gore igraju protiv Litvanije meč trećeg kola grupe D na Mundobasketu koji odlučuje direktno o tome ko će sa prve pozicije ići u narednu fazu.

Pobjeda, prva, istorijska protiv Litvanaca bio bi ogroman korak naprijed ka četvrtfinalu.

Do sada smo sa ekipom s Baltika igrali tri puta, i sva tri puta smo poraženi.

Najbliži pobjedi smo bili na Eurobasketu 2013. godine kada je ekipa koju je tada predvodio Luka Pavićević, poražena tek nakon produžetaka 77:70.

Sa Litvancima smo ukrstili koplja i u kvalifikacijama za upravo ovaj Mundobasket, ali oba puta smo pretrpjeli poraz.

Očekuje se velika borba prvih zvijezda naše i litvanske ekipe, sa NBA šmekom - Nikole Vučevića protiv Jonasa Valančunasa.

Litvanci su ekipa koja je fizički dosta jaka, napadaju dobro ofanzivni skok pa ćemo morati bolje da gradimo u borbi za svaku loptu, a takođe jedan od prepoznatljivih vrlina njihove košarke je sjajan šut za tri poena.

Ipak ekipa Boška Radovića nas je već dva puta obradovala na ovom turniru, i svi vjerujemo da možemo da dođemo do pobjede.

Izvor RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.