Litvanci kaznili svaki propust Crne Gore
Simonović, Popović i Vučević (foto: FIBA)

Litvanci kaznili svaki propust Crne Gore

Košarkaši Crne Gore poraženi su od Litvanije 71:91 u meču trećeg kola grupe D na Mundobasketu.

ČETVRTA ČETVRTINA:

Ne prestaje pritisak Litvanaca i visoki tempo. Našim momcima uz to gotovo da ništa ne polazi za rukom u napadu. Iako imamo čak devet ukradenih lopti naspram jedne Litvanaca, fali kapitulizacija toga u napadu. 

Mini serija od 5:0 za naše i konačno pogođena trojka, Nemanja Radović je prekinuo seriju promašaja, reaguje Maksivitis odmah sa tajmautom. 

Međutim do kraja meča nije bilo više naleta naših momaka i kao drugoplasirani idemo u drugi krug. 

TREĆA ČETVRTINA:

Počinjemo drugo poluvrijeme sa Bojanom Dubljevićem umjesto Marka Simonovića u reketu. Litvanci međutim nastavljaju sa energijom iz druge četvrtine i dolaze do najveće prednosti +14. Samo u dva i po minuta imaju seriju 7:0. 

Vučević prekida seriju pogotkom preko Valančunasa. Nakon dobrog defanzivnog posjeda Crna Gore, Peri pokađa floater. Vučević potom blokadom zaustavlja Valančunasa. Šteta što dobre defanivne posjede nismu uspjeli da iskoristimo da istopimo prednost Litvanije. Peri prvo maši oba bacanja, a onda i otvoren šut za tri poena.  

Previše je to za ekipu poput Litvanije koja je uspjela ponovo da napravi seriju i ode na veću prednost. 

Nevjerovatan podatak i da cijelu treću dionicu do pred dva minuta prije kraja nije igrao Marko Simonović koji je sjajno ušao u meč i postigao 11 poena u prvoj četvrtini. 

Velikih + 16 za zemlju s Baltika. 

DRUGA ČETVRTINA:

Litvanci pogađaju na otvaranju druge dionice uz dodatni faul, i prelaze u vođstvo. Ivanović i Radović nisu bili precizni za tri poena. 

Naš plej je odigrao odlično odbranu, a Maksvitis zbog prigovora dobija tehničku grešku. Najljepša akcija našeg tima. Radović je dobio loptu na perimetru, Slavković je sjajno katovao, i dobio loptu od kapitena Mursije, da bi uslijedilo moćno zakucavanje novog igrača Budućnosti. 

Nakon par napada u kojima nismo uspjeli da poentiramo Kendrik Peri pogađa trojku, da bi naš plej kasnije imao dobru defnzivnu rolu. Međutim Litvanija je u dobrom naletu, druga petorka baltičke ekipe je napravila mini razliku. 

Nakon blokade Dubljevića, jasno je da je nad Radončićem napravljena namjerna lična greška ali sudijska trojka nakon ponovog gledanja poništava takvu odluku. Malo je reći da je skandalozna situacija.

Vučević hvata ofanzivan skok i pokađa uz faul.  Naš centar je ponovo fauliran i pogađa oba bacanja. Nevjerovatan podatak da Litvanija ima tačno duplo više skokova od naše reprezentacije 22:11. Pogotovo ofanzivni skokovi "zelenih" prave dosta problema, a tu je i šut za tri poena  6/8 i prednost na poluvremenu je osam poena prednosti. 

PRVA ČETVRTINA:

Sjajna prva akcija našij momaka. Hendof Vučevića za Perija, koji pronalazi u korneru Radončića, a košarkaš Bajerna otvara meč trojkom. Nakon dva vezana poena Litvanaca pogađa Peri.

Dva puta do sada Litvanici igraju čini se preko granice dozvoljenog, ali se sudije ne oglašavaju. 

Nikola Vučević je pogodio iz ofanzivnog skoka uz faul, ali sudije smatraju da je faul bio ranije, naš as oba puta precizan sa linije penala. 

Utakmica za sada inteziteta kao da je eliminaciona. Obije ekipe se bore za svaki posjed. 

Marko Simonović sjajno skače ofanzivan skok, i pogađa uz dosuđen faul. Kapiten Budućnosti Petar Popović pogađa iz tranzicije nakon dobre odbrane Vučevića, već u narednom napadu Simonović pogađa trojku.

Naši momci prave seriju 5:0 pa Kazis Maksvitis zove tajm autu. Nakon predaha Simonović prvo maši na pas Vučevića, ali popravlja to ofanzivinim skokom i pogotkom iz poluhoroga.

Bivši član Čikago Bulsa pogađa trojku poslije toga za svoj 11 poena.  Igraju dobro naši momci, ali kažnjavaju Litvanci svaki prostor koji im se ostavi, prije svih Kuzminskas. 

Ponovo "briljiraju" arbitri faul Radovića okarakterisali su kao faul pri šutu.

Kraj prvvih 10 minuta imamo prednost 27:26.

Boško Radović počinje sa petorkom s kojom je počeo i prethodna dva meča: Kendrik Peri, Petar Popović, Dino Radončić, Marko Simonović i Nikola Vučević. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.