Poljska nedodirljiva za Crnu Goru: Minić se oprostio uz ovacije
Foto: Cev.mu

Poljska nedodirljiva za Crnu Goru: Minić se oprostio uz ovacije

Posljednji meč odbojkaša Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Skoplju imao je više revijalni, neko takmičarski karakter, s obzirom na razliku u kvalitetu u odnosu na Poljake, ali i činjenicu da je naša reprezentacija već bila izgubila šanse za prolaz u osminu finala. Bilo je teško očekivati da će tim Ivana Joksimovića uspjeti i da “zagolica” vicešampiona svijeta, kamoli da ga rezultatski ugrozi, pa su naši odbojkaši u opuštenoj varijanti mogli da uživaju protiv velikog rival i imali priliku i da uče, posebno mladi igrači.

Meč protiv odbojkaške velesile će ostati upamćen po oproštajnom meču Aleksandra Minića u dresu reprezentacije, koji je uz ovacije na terenu i tribinama, izašao iz igre u trećem setu, pri rezultatu 3:10, i tako otišao u reprezentativnu penziju, nakon što je dres reprezentacije nosio od 2011. godine. Nakon utakmice je uslijedila još jedna svečanost, legendarni Nikola Grbić, selektor Poljske, uz tortu je proslavio 50. rođendan…

Joksimović je za meč sa Poljacima odlučio da u startnoj postavi budu tehničar Danilo Dubak, korektor Minić, primači Marko Bojić i Jovan Delić, srednji blokeri Blažo Milić i Luka Babić, te libero Milan Rovčanin. Tokom drugog seta su šansu dobili 17-godišnji srednji blokeri Nikola Đurović i tri godine stariji tehničar Marko Joksimović. U trećem setu su šansu dobili i primač Ivan Zvicer i kotektor Bojan Strugar, koji je ušao umjesto Minića, dok je Rastko Milenković ušao jednom da odservira. U igru jedini nijesu ulazili kapiten Vojin Ćaćić i korektor Đorđe Jovović…

Što se utakmice tiče, dileme oko pobjednika nije bilo nijednog trenutka. Crna Gora je u prvom setu držala priključak do 11:13, nakon čega je Poljska serijom 7:0 povela 20:11 i riješila set. Poljaci su osam poena u nizu, za vođstvo od 11:2, odmah na startu prelomili drugi set, a u trećem su odmah na startu vođstvom od 6:0 pokazali da su ipak prejak protivnik za našu reprezentaciju.

Crna Gora je, tako, šampionat Evrope završila sa pobjedom protiv Danske, i četiri maksimalna poraza, od Holandije, Sjeverne Makedonije, Češke i Poljske…

Crna Gora – Poljska 0:3 (14:25, 11:25, 12:25)

Skolje – Dvorana: “Boris Trajkovski”. Gledalaca: 110. Sudije: Risto Strandson (Estonija) i Ksenija Jurković (Hrvatska). Poeni iz napada: Crna Gora 23, Poljska 33. Poeni iz bloka: Crna Gora 5, Poljska 17. Poeni iz servisa: Poljska 7. Greške: Crna Gora 18, Poljska 9.

Crna Gora: Minić 10, Babić 1, Zvicer 2, Ćaćić (libero), Joksimović, Bojić 6, Rovčanin (libero), Delić 4, Milić 2, Strugar 2, Jovović, Đurović 1, Dubak, Milenković.

Poljska: Popivčak (libero), Kačmarek 12, Kurek, Klos, Leon 4, Bednorc 6, Šlivka 5, Lomač, Kočanovski 7, Semenjuk 8, Zatorski (libero), Januš 1, Fornal 6, Huber 8.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.