Crna Gora u Beogradu za ostvarenje sna i odlaska na Evropsko prvenstvo
Foto: FSCG

Od 20:45

Crna Gora u Beogradu za ostvarenje sna i odlaska na Evropsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće večeras u Beogradu protiv Srbije utakmicu G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prvi međusobni u Podgorici pripao je Srbiji 2:0.

Uoči duela na stadionu Rajko Mitić domaća selekcija ima dva boda i utakmicu više od izabranika selektora Miodraga Radulovića.

Crnogorsku selekciju sve osim poraza ostvalja u igru za drugo mjesto i plasman na šampionat.

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija ostvarila je i po dva trijumfa i remija - savladala je dva puta Bugarsku (1:0 i 2:1), dok je remizirala sa Mađatrskom (0:0) i Litvanijom (2:2) u gostima.

Selektor Miodrag Radulović istakao je da je vjeruje u svoje momke i da želi da pruže maksmim.

"Utakmica je još jedna prilika da se Crna Gora pokaže u dobrom izdanju, onom koji nas krase u ovim kvalifikacijama. Na dobrom smo putu i da igramo dobar fudbal pokazuje i ova utakmica sjutra da smo došli na korak, na devedeset minuta do odlaska na veliko takmičenje. Nećemo momcima praviti preveliki pritisak, jedino što od njih zahtijevam je da pruže maksimum. U prvoj utakmici u Podgorici smo kontrolisali stvari na terenu osamdeset minuta, siguran sam da sjutra možemo i devedeset i plus minuta da to ponovimo i da se nadamo pozitivnom rezultatu. Cilj je da pružimo maksmimum, da zadovoljimo navijače koji će biti na stadionu i pored malih ekrana i da dostojno prezentujemo fudbal i državu iz koje dolazimo. Ukoliko to uspijemo, a siguran sam da moji momci to mogu, radovaćemo se na kraju." kazao je Radulović.

Kapiten naše reprezentacije Stevan Jovetić istakao je da je utakmica sa Srbijom šansa generacije za plasman na neko veliko takmičenje.

“Uvijek kada igrate za reprezentaciju postoji pozitivna trema, ali ona traje do utakmice. Kada izađete na teren sve prestaje, slijedi fokus i sve ostalo“, jasno je istakao kapiten.

“Sigurno da bi bio najveći uspjeh, jer čekamo od 2007. godine. Uvijek postoje emocije, pogotovo kada su ove ključne utakmice u pitanju. Ali, moramo ostati mirni. Lijep je osjećaj ponovo biti u Beogradu, bilo je dosta utakmica ovdje, vežu me lijepe uspomene“, zaključio je Jovetić.

Srbija ima po dva trijumfa protiv Litvanije i poraza od Mađarske, dok je neriješeno igrala sa Bugarskom u gostima.

Duel u Beogradu počeće u 20 sati i 45 minuta.

U isto vrijeme rivali će biti Litvanija i Mađarska.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.