Košarkaška sezona kreće u subotu

Košarkaška sezona kreće u subotu

Mečevi prvog kola igraju se u tri dana - u subotu tri, u nedjelju dva i jedan u ponedjeljak Nakon skoro dva mjeseca kašnjenja, krize u Košarkaškom savezu Crne Gore, te vanredne Izborne Skupštine i promjene na čelnoj poziciji Saveza ovog vikenda počinje Prva A muška košarkaška liga Crne Gore, koja ove sezone u ligaškom dijelu broji 13 klubova, jedan više nego prošle.

Od 11 ekipa koje su završile prošlu sezonu Mornar Barsko zlato 2 neće nastupiti ove, a novi članovi su šampion Prve B lige, košarkaši Pljevalja, drugoplasirana ekipa iz prvobeligaškog karavana Kotor, te Ibar, koji je na početku sezone isključen iz takmičenja zbog neizmirivanja obaveza prema KSCG. Pored tri nove ekipe nastupiće "starosjedioci": Danilovgrad, Dečić, Jedinstvo 1950, Lovćen 1947, Milenijum, Podgorica, Primorje, SC Derbi, Sutjeska i Teodo. U plej-of će se uključiti članovi ABA lige: Mornar Barsko zlato i Budućnost Voli.

Poslije dvokružnog sistema takmičenja, dvije najboljeplasirane ekipe stiču mogućnost nastupa u ABA 2 ligi, a predposlednja i poslednjeplasirana ekipa ispadaju iz Prve A MCKL. U crnogorsku elitu direktno ulazi šampion Prve B lige, a drugoplasirana ekipa igra baraž protiv jedanaestoplasirane ekipe iz Prve A lige. Baraž se igra u dvije utakmice - kući i u gostima.

-Prve tri ekipe iz Prve A lige i najslabijeplasirana ekipa iz ABA 1 lige igraju baražne utakmice između sebe za plasman u plej-of. Ukoliko jedna od ekipa učesnica ABA 1 lige izgubi status ABA 1 ligaša, u tom slučaju prve četiri ekipe iz Prve A lige igraju baražne utakmice. Baraž se igra u dvije utakmice - kući i u gostima, a plasman u plej-of obezbijediće dvije ekipe koje budu uspješnije u tim dvomečima. Pobjednice baraža igraju plej-of sa dvije najboljeplasirane ekipe iz ABA 1 lige, stoji u Propozicijima KSCG za Prvu A ligu.

Utakmice prvog kola igraju se u tri dana. U subotu su na programu tri meča - od 18 sati Teodo u dvorani "Župa" dočekuje Danilovgrad, u istom terminu Sutjeska igra protiv Ibra, dok će u 19.30 u bjelopoljskom "Nikoljcu" početi meč između Jedinstva i Dečića. U nedjelju u 18 časova će Lovćen 1947 na Cetinju ugostiti Milenijum, a debi u crnogorskoj eliti Kotor će imati u 19 časova na svom terenu protiv Pljevalja.

U posljednjem meču prve runde Primorje 1945 će od 18 časova igrati sa Podgoricom, dok je u prvom kolu slobodan SC Derbi.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.