FS Turske suspendovao fudbalska takmičenja

FS Turske suspendovao fudbalska takmičenja

Fudbalski savez Turske zbog fizičkog napada na sudiju suspendovao je danas sve utakmice u domaćim ligama na neodređeno vrijeme.

Odluka je donijeta nakon što je predsjednik kluba Ankaragudžu Faruk Koča napao sudiju Halila Umuta Melera poslije remija protiv Rizespora 1:1.

Predsjednik saveza Mehmet Bujukekši najavio je da će odgovorni klub i njegovo rukovodstvo biti najstrože kažnjeni.

"Svi koji su ikada imali sudije na meti su saučesnici u ovom groznom zločinu. Odlukom Saveza, sve utakmice u ligama suspendovane su na neodređeno vrijeme", rekao je Bujukekši.

Predsednik Ankaragudžua je poslije utakmice ušao na teren i zatvorenom šakom u lice udario sudiju, koji je na listi Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

On je to uradio nezadovoljan jer je njegova ekipa primila gol u sedmom minutu nadoknade.

Poslije utakmice i navijači su uletjeli na teren, a sudija je dobio udarce i dok je ležao na travi.

On je uz policijsku pratnju otišao u svlačionicu.

Koča je na ispitivanju negirao da je povredio sudiju i rekao da ga je samo ošamario.

On je za incident okrivio sudiju, rekavši da je "donio pogrešne odluke" i da je provocirao.

Bujukekši je rekao da se nada da će incident biti prekretnica za fudbal u Turskoj, koja će zajedno sa Italijom biti domaćin Evropskog prvenstva 2032. godine.

Pritvorene su dvije osobe koje su šutnule sudiju u glavu tokom incidenta.

Napad na sudiju osudio je i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

"Sport znači mir i bratstvo. Sport je nespojiv sa nasiljem. Nikada nećemo dozvoliti nasilje u našem sportu", rekao je on.

Poslije 15 kola u turskom šamionatu Rizespor ima 22 boda, četiri više od Ankaragudžua, koji zauzima 11. mjesto na tabeli.

Izvor AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.