U Novoj godini promijeniće i naziv i status

U Novoj godini promijeniće i naziv i status

Biblioteka za slijepe Crne Gore (BZSCG) juče je prigodnim programom zaokružila rad u 2023. godini dodjelom zahvalnica korisnicima i saradnicima ove ustanove Obraćajući se gostima na svečanosti u Biblioteci za slijepe Crne Gore mr Božidar Denda, direktor ove ustanove, naveo je da nakon jučerašnjeg susreta s ministarkom kulture i medija Tamarom Vujović gaji nadu da će naredna, 2024. godina, za kulturu uopšte, pa tako i BZSCG, biti bolja.

 U skladu s novim zakonom o bibliotečkoj djelatnosti, dodaje Denda, koji će se u Skupštini Crne Gore razmatrati 2024. godine, ova ustanova promijeniće i naziv i status.

– Novi naziv koji je predviđen i u Nacionalnoj strategiji razvoja kulture za period od 2023 - 2027 i Akcionim planom za naredne dvije godine, biće Biblioteka pristupačnih formata Crne Gore, a nadamo se da će u svom nazivu imati i ime književnika i kulturnog i naučnog radnika mr Vojislava Minića. Naša Biblioteka nedavno je pokrenula proceduru podizanja spomen-obilježja, i nadamo se da će nam naredne godine na to iz Glavnog grada pozitivno odgovoriti - rekao je Denda. On je istakao i da se nada da će u narednoj godini BZSCG dobiti zemljište za izgradnju sopstvene zgrade. Ovom prilikom podsjetio je i na urađeno, kao i na brojne kulturne programe održane ili inicirane od strane BZSCG, najavljujući što će raditi i naredne godine.

Zahvalnice su dodijeljene Milošu Spaiću za istaknutu čitalačku aktivnost u audio formi, Radojki Kovačević za istaknutu čitalačku aktivnost na Brajevom pismu, mr Milanu Bajoviću za istaknutu aktivnost u ličnom preuzimanju publikacija. BZSCG dodijelila je zahvalnicu i mr Nikoli Zekiću za istaknutu kreativnost i aktivan doprinos u programima ustanove, Sofiji Ivanović za istaknutu kreativnost i aktivan doprinos u programima biblioteke.

sl1

Zahvalnice za privrženost BZSCG dodijeljene su Saniji Bošnjak i Vasu Vasiliću, a Nenadu Stamenkoviću za istaknutu aktivnost u korišćenju onlajn sadržaja biblioteke. BZSCG zahvalnice je dodijelila i Slobodanu Beću Došljaku i Draganu Popoviću Kuruzliji, za prijateljski odnos i poseban doprinos razvoju biblioteke, kao i advokatici Ljiljani Đolević za poseban doprinos i pokazanu humanost prema biblioteci. Zahvalili su i Organizaciji slijepih za Bar i Ulcinj za uspješnu saradnju i tradicionalno partnerstvo.

Za prijateljski odnos i poseban doprinos razvoju BZSC zahvalnice su dodijeljene Igoru Tomiću, Filipi Rajković, dr Zdravku Vukčeviću, Živani Janjušević novinarki "Dana", i Evropskoj kući iz Podgorice.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.