Preminuo glumac Bil Hejz

Preminuo glumac Bil Hejz

Glumac Bil Hejz, zvijezda serije "Dani naših života" preminuo u 98. godini.

- Teška srca dijelimo vijest o odlasku našeg voljenog Bilija Hejza. Jedan od najdugovječnijih likova u seriji "Dani naših života", igrao je ulogu Daga Vilijamsa od 1970. godine - rekao je portparol serije za magazin People.

On je dodao da su Hejz i njegova supruga Suzan Sifort Hejz bili temelj Vilijams-Horton familije preko 50 godina.

Hejz je proslavio 98. rođendan na setu serije prošlog ljeta. Njegove kolege su obilježile proslavu tortom i slikom iz mlađih dana. S njim je bila i njegova supruga Suzan koju je upoznao na snimanju serije i s kojom se dva puta oženio.

Par se upoznao sa setu, a zanimljivo je da je jedna scena bila presudna za njihovu budućnost. Bil i Suzan su se prvi put poljubili pred kamerama 1970. godine. Četiri godine kasnije su se vjenčali, a čak je i u seriji organizovano vjenčanje njihovih junaka, pa su drugo, sudbonosno "da", samo za male ekrane, izgovorili 1. oktobra 1976. godine.

Uzrok smrti glumca za sada nije poznat.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.