Košarkaši SC Derbija večeras u ,,Morači“ (19 h) dočekuju Cedevita Olimpiju

Košarkaši SC Derbija večeras u ,,Morači“ (19 h) dočekuju Cedevita Olimpiju

Da bi prekinuli seriju od četiri poraza u ABA ligi i eventualno se vratili u plej-of zonu, košarkaši SC Derbija večeras u ,,Morači“ (19 časova) treba prvi put u regionalnom takmičenju da savladaju Cedevita Olimpiju, koja je dobila svih pet prethodnih međusobnih susreta, dva u Podgorici.

Tim Dejana Jakare je u negativnom nizu od odlaska Kenana Kamenjaša u Budućnost Voli, pa je i dalje u toku privikavanje na igru bez najboljeg igrača prvog dijela sezone. To se vidjelo u porazima od Splita, Zadra, Igokee i Mornara, iako su Podgoričani barem protiv Splita kod kuće mogli do pobjede, ali su u posljednjih osam minuta na nevjerovatan način prokockali 19 poena prednosti. Protiv Mornara su ,,studenti“ imali ,,minus 19“ na poluvremenu, ali su u finišu meča uspjeli da smanje na pola koša, ali ne i da preokrenu i slave.

Između mečeva sa Mornarom i Cedevita Olimpijom, SC Derbi je dobio gradski derbi protiv Podgorice (82:65) u domaćem prvenstvu, pa se ,,studenti“ nadaju da bi i u ABA ligi, gdje trenutno imaju skor 7-10, mogli da se vrate na pobjednički kolosjek, iako igraju protiv tima koji je trenutno na diobi trećeg mjesta sa ekipom Budućnosti, sa skorom 12-5…

- Cedevita Olimpija od promjene na klupi igra sve bolje i bolje. Igraju sa više samopouzdanja nego prije. Odlična su napadačka ekipa, imaju dosta pojedinaca koji mogu da sami odluče utakmicu. Biće to još jedan test za nas da vidimo da li smo napredovali kao ekipa. Tu mislim i u znanju i u razumijevanju nekih detalja koje smo vrlo loše radili u prethodnih nekoliko utakmica. Dobro smo trenirali i nadam se da ćemo to i prenijeti na utakmicu – ističe trener SC Derbija Dejan Jakara.

Cedevita Olimpija je trenutno u boljoj formi od Podgoričana, iako je u posljednja četiri kola pobjeđivala kući (Crvena zvezda, Igokea), a gubila u gostima (Mega, Split). Cedevita Olimpija je dobila prvi međusobni susret, u Ljubljani, sa 102:93.

- Meč sa Cedevita Olimpijom je veoma važan za nas. Manje se radi o našem protivniku, manje o njima razmišljamo, a više o tome kako ćemo izaći na teren i odigrati. Oni su talentovana ekipa sa dobrim individualnim igračima, zato je važno da u ranoj fazi utakmice nametnemo ritam koji nama odgovara. Da bismo došli do pobjede, moramo da se držimo zajedno i igramo maksimalno sve četiri četvrtine – rekao je Amerkanac u redovima SC Derbija, Obri Dokins, koji je u Ljubljani upisao 18 poena protiv Cedevita Olimpije.

Martić: Neće biti lako

Tim Zorana Martića je dobio posljednja dva meča, Igokeu kod kuće i , trener Cedevita Olimpije, bivši trener Budućnosti, pun je hvale da današnjeg rivala.

- SC Derbi je odlično počeo sezonu osvajanjem Superkupa regionalnog takmičenja. Poznaje se dobar rad oba slovenačka trenera, prvo Andreja Žakelja, a sada Dejana Jakare. To, svakako, nije ekipa protiv koje ćemo da imamo laku utakmicu. Mlad su tim, koji dobro trči i šutira sa distance, a naši glavni zadaci u meču biće da što više ograničimo rivala u ovim elementima – rekao je Martić.

                                                                                                                                                                 Izvor: Pobjeda                 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.