Poznat izgled novog ,,Maksimira“, koštaće makar 60 miliona eura

Poznat izgled novog ,,Maksimira“, koštaće makar 60 miliona eura

Stadion Dinamo Zagreba imaće 34.000 sjedišta i 3.000 VIP mjesta

Dinamo Zagreb izgradiće do 2029. novi stadion ,,Maksimir“, a radovi će početi 2026. godine.

Poznati zagrebački arhitekta Oto Barič predstavio je virtuelni izgled novog stadiona najtrofejnijeg hrvatskog fudbalskog kluba. Dinamo je nakon 27 godina konačno riješio imovinski spor sa Rimokatoličkom crkvom, sve prepreke za gradnju fudbalske arene u glavnom gradu Hrvatske su otklonjene.

Planirano je da cijena objekta bude makar 60 miliona eura. Na toliko je izgradnja procijenjena prije tri godine, ali je zbog inflacije jasno da će biti veća.

Stadion će imati 34.000 sjedišta (sva natkrivena) i 3.000 VIP mjesta. U okviru objekta planirana je izgradnja velikog medijskog centra, kao i vrhunske hospitaliti prostorije. Smještaj za osobe sa invaliditetom biće osiguran po najvišim standardima.

Već godinama Dinamo je pokušavao da dođe do odgovarajućeg rješenja za stadion, budući da je ,,Maksimir“ (prvobitno otvoren još u maju 1912. godine, pa prošao kroz tri renoviranja, 1948, 1998. i 2011. godine) dotrajao objekat koji ne zadovoljava ambicije kluba.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.