Vlahović: Možda nije slučajno što istovremeno dolaze Dodik i Varhelji?

Vlahović: Možda nije slučajno što istovremeno dolaze Dodik i Varhelji?

Diplomata i predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora (CHO) Miodrag Vlahović prokomentarisao je najavu posjete Crnoj Gori predsjednika bh. entiteta Republike Srpske Milorada Dodika.

”Milorad Dodik dolazi u Crnu Goru poslije posjete Putinu? Kako bješe ono – Crna Gora na evropskom putu, “stoprocentna usaglašenost”, predvodnik evropskih integracija na Zapadnom Balkanu, bla-bla? Ko vodi vanjsku politiku – vojvoda Mandić i njegov predsjednik Milatović”, naveo je Vlahović u objavi na mreži X, obraćajući se Ministarstvu vanjskih poslova, Vladi Crne Gore, Delegaciji EU u Crnoj Gori i državnom sekretaru SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsu O’Brajenu.

Možda, kako dodaje, nije slučajno što istovremeno u Crnu Goru dolaze Dodik i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji.

”Da li je predviđena neka zajednička aktivnost ove dvojice šampiona evropske ideje na našim prostorima”, naveo je Vlahović obraćajući se Ministarstvu vanjskih poslova.

”Kakva čudna podudarnost! Sigurno postoji lijepo prihvatljivo obrazloženje”, upitao je on Delegaciju EU u Crnoj Gori.

Dodik je na svom Instagram profilu najavio dolazak u Crnu Gori u narednim danima, ali ne i sa kojim će se crnogorskim zvaničnicima susresti.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.