Na Netflix stigla šokantna dokumentarna serija, već je u top tri najgledanije

Na Netflix stigla šokantna dokumentarna serija, već je u top tri najgledanije

Dokumentarna serija `The Program: Cons, Cults and Kidnapping` debitovala je na Netfliksu početkom sedmice, a već je na trećem mjestu najgledanijih.

Tako je iz top tri izgurala serije “Avatar: The Last Airbender” i “One Day”.

Trodjelna serija istražuje šokantne događaje u “Ivy Ridge-u”, sada zatvorenoj školi za problematične tinejdžere. Seriju je režirala Ketrin Kubler, bivša učenica “Ivy Ridge-a”, koja se godinama borila s traumom koju je doživjela dok je pohađala školu.

Škola je slovila za istaknutu i uglednu obrazovnu ustanovu. Roditelji koji su smatrali da su njihova djeca na lošem putu i da im je potrebna stroža disciplina poslali bi svoju djecu u “Ivy Ridge”. 

Ali kako Kubler objašnjava: “Ovo nije normalna škola.”

Metode kojima se škola koristila bile su srednjovjekovne. Upisani tinejdžeri bili su fizički i psihički zlostavljani, podvrgnuti kažnjavanju čak i za sitnice, a moralo se osigurati i da se ne pobune protiv nastavnika, u čemu su pomogle metode kojima se služe kultovi.

Roditelji su plaćali ogromne školarine, a ostavljali su djecu u školu, čak kada su molili da im se dopusti povratak kući. 

Serija se obraća onima koji su preživjeli okrutni program “Ivy Ridge-a” i pokušava da razotkrije ko je odgovoran za šokantne zločine počinjene unutar zidova škole i ko je na njima profitirao.

 

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.