Pomoću ovog trika brzo i jednostavno ogulit ćete bijeli luk

Pomoću ovog trika brzo i jednostavno ogulit ćete bijeli luk

Guljenje bijelog luka za mnoge je jedan od najzamornijih i najneugodnijih djelova kuhvanja, ali jednostavan trik potpuno će promijeniti način na koji pristupate ovom zadatku.

Naprave za guljenje povrća postoje već dugo, ali nisu uvijek prikladne za korištenje niti ih je lako očistiti nakon toga.

Međutim, postoji jedan genijalan trik za ljuštenje bijelog luka koji će vam uštedjeti puno vremena i novca koji biste potrošili na napravu za ljuštenje.

Stručnjakinja Kierin Baldwin s američkog Instituta za kulinarsko obrazovanje otkrila je svoju jednostavnu metodu.

"Moram vam reći, radi odlično. U mnogim restoranima u kojima sam radila, kuvari bi zapravo spojili dvije male tave i protresli hrpu bijelog luka kako bi ih ogulili", rekla je.

Umjesto muke s guljenjem režnjeva bijelog luka ručno ili metodom gnječenja nožem, Kierin jednostavan trik uključuje korištenje tegli s poklopcem ili dvije metalne zdjelice.

"Samo stavite režnjeve unutra, snažno protresite i to je to, imat ćete uredno oguljen bijeli luk bez neugodnog mirisa koji vam se zadržava na prstima", otkrila je stručnjakinja.

Izvor KLIX.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.