Milović upozorava: Alarmantan broj zaposlenih u Opštini Budva
Nikola Milović

Milović upozorava: Alarmantan broj zaposlenih u Opštini Budva

Poslanik DPS-a Nikola Milović kazao je danas na sjednici Skupštine da su podaci u o broju zaposlenih u Opštini Budva alarmantni i poražavajući.

Ministar finansija Novica Vuković je u odgovoru na pitanje poslanika Milovića, dostavio tabelarni prikazan broja zaposlenih u lokainim samoupravama, uključujući privredna društva i ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne samouprave, na dan 31. decembar 2023. godine (prema podacima iz izvjestaja jedinica lokalne samouprave dostavijenih Ministarstvu finansija), prenosi CdM.

Milović je kazao da su podaci koje je ministar dostavio, a kada je riječ o broju zaposlenih u lokalnoj samoupravi, alarmantni, posebno podvlačeći brojke kada je riječ o Opštini Budva.

tabela11768x497

“U Budvi je u u jedinici lokalne samouprave, u Opštini zaposleno 495, u javnim ustanovama 331 čovjek, a u privrednim društvima čiji je osnivač Opština radi 850 ljudi. Kada saberete Nikšić, Bijelo Polje, dodate Kolašin, tek ćete doći do brojke od 850 zaposlenih. Ukupno 1676 zaposlenih. To ne bi bio problem da imamo kavlitetno upravljanje.  U  četiri javne ustanove u tom gradu, Muzeji i galerije, Grad teatar, Biblioteka, i Dnevni centar, zaposlen je 331 čovjek,  što je više nego u osam javnih ustanova u Podgorici gdje radi 281 osoba”. U četiri javne ustanove u Budvi zaposleno je i isto koliko i u Baru, Bijelom Polju i Nikšiću zajedno. Ovo su poražavajući podaci”,  upozorio je Milović.

Podvukao je da ovih 1676 stalno zaposlenih i više od 500 ugovoraca Budvu košta deset miliona godišnje.

“Ovo može dovesti da Budva veoma brzo ne može da ispunjava svoje obaveze”, upozorio je Milović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.