Na konkurs stiglo osam prijava: U fotelju direktora Aerodroma CG bi Drašković, Marić, Knežević…

Na konkurs stiglo osam prijava: U fotelju direktora Aerodroma CG bi Drašković, Marić, Knežević…

Na konkurs za izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore (ACG) stiglo je osam prijava, potvrdili su ''Danu'' izvori upućeni u dešavanja u toj državnoj kompaniji.

Prema našim pouzdanim informacijama, na konkurs su se prijavili aktuelni vršilac dužnosti izvršnog direktora Vladan Drašković, bivši direktor Aerodroma Tivat Rade Marić, bivša savjetnica izvršnog direktora Aerodroma Biljana Knežević, izvršni direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Sjeverne Makedonije Ljube Stamenkovski, pomoćnik direktora Aerodroma Predrag Hajduković, Jasmina Zorić Petrović i Rada Drobnjak. Za njih dvije nismo uspjeli da pronađemo podatke, niti da dobijemo više informacija na kojim su pozicijama radile i kakvo im je radno iskustvo u ovoj oblasti. Takođe, ime osmog kandidata nismo uspjeli da saznamo jer na prijavi nije bilo nikakvih podataka.

Odbor direktora će do utorka sačekati eventualne prijave koje su poslate poštom prije isteka roka za konkurs, a još nisu stigle u to preduzeće, dok će, prema našim informacijama, tek nakon praznika pogledati biografije kandidata i kasnije uraditi intervjue i dodatne konsultacije.

Konkurs za izvršnog direktora raspisao je novi Odbor direktora Aerodroma Crne Gore 10. aprila. Konkurs je raspisan jer je prethodni odbor direktora, dan uoči dolaska novog odbora, smijenio tadašnjeg izvršnog direktora Vladana Draškovića. Prethodni odbor je smatrao da je Drašković odgovoran jer je sa računa Aerodroma na pogrešan račun uplaćena 551 hiljada eura. Nedavno su iz Aerodroma obavijestili javnost da im je vraćeno 509 hiljada eura, a šta je sa ostatakom novca još nije utvrđeno.

Prethodni odbor je za vršioca dužnosti postavio zamjenika direktora Petra Radulovića, dok je novi odbor na tu poziciju imenovao Vladana Draškovića.

Odluku o novom izvršnom direktoru treba da donese odbor direktora.

Novi izvršni direktor biće izabran na četiri godine.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.