Dodik vlastima u Sarajevu: Da vam platim dvije milijarde i teritorijalno predam Potočare, ne možemo zajedno
Milorad Dodik

Dodik vlastima u Sarajevu: Da vam platim dvije milijarde i teritorijalno predam Potočare, ne možemo zajedno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je njegovo povjerenje prema Sarajevu bilo greška.

- Greška. Svo moje povjerenje prema Sarajevu je bilo greška. Zato trebamo fino da se raziđemo na miran način. Spreman sam da vam platim dvije milijarde u deset godina, da vam dam obeštećenje, jer nema načina da živimo zajedno. Spremni smo da Potočare teritorijalno predamo vama - rekao je.

On je naveo i da „niko ne proglašava secesiju“.

- Mi se ne odvajamo od Bosne i Hercegovine. Mi nemamo bilo kakav plan secesije. Plan je ako svi naši napori ne uspostave korektan sistem odnosa da se razdružimo sa Federacijom BiH. Podvala je priča o secesiji - rekao je Dodik i dodao:

“Ja ne mrzim muslimane. Nikada nisam rekao da mrzim muslimane. Neću da udišem zrak s političkom strukturom koja mom narodu nameće etiketu genocidnog, neću da živimo zajedno… Nemojte pokušati da uđete u prostor RS, provešćete se kao bosi po trnju - naveo je Dodik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.