Zirojević: Puna podrška protestu Liberalne partije ispred Ustavnog suda
Nikola Zirojević

Zirojević: Puna podrška protestu Liberalne partije ispred Ustavnog suda

Iako iz opravdanih razloga fizički ne mogu prisustovati, kao poslanik u Skupštini Crne Gore i šef odborničkog Kluba Socijaldemokrata u Nikšiću, dajem punu podršku protestu koji danas u 12 sati organizuju Liberalna partija i koleginica Jelena Marković, poručio je poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević.

Povod protesta je ranije predata inicijativa liberala o ocjeni ustavnosti člana 9 Statuta Opštine Nikšić, odnosno dodavanja člana 9a koji uvodi crkvenu slavu kao Dan Opštine.

“Kako je o istom pitanju, već ranije, Ustavni sud Crne Gore već odlučivao, te stoga nije potrebna neka velika filozofija da donesu ovu odluku, ne vidim potrebu da se čeka gotovo godinu dana. Kao što je i neprihvatljivo da koleginica, duže od mjesec dana, ne dobija odgovor na urgenciju”, ocijenio je Zirojević.

On je pozvao sugrađanke, sugrađane, partijske saborce, ali i sve samosvjesne i odgovorne građanke i građane da podrže ovaj protest, ne bi li Ustavni sud motivisali da radi svoj posao.

Podsjećamo, 16. aprila ispred Ustavnog suda organizovan je protesni skup na kojem se tražilo od suda da u roku od 10 dana postupi po ovoj žalbi – ali se to do danas nije desilo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.