U Americi upucano više policajaca, intervenisala i specijalna jedinica

SJEVERNA KAROLINA

U Americi upucano više policajaca, intervenisala i specijalna jedinica

Više policajaca je upucano u Charlotteu, gradu u američkoj saveznoj državi Sjeverna Karolina.

Policija je poručila građanima da se ne upućuju ka lokaciji na kojoj su policajci upucani te je objavila da su mnoge saobraćajnice zatvorene kako bi se vozila hitne pomoći mogla neometano kretati.

Intervenisali su pripadnici specijalne jedinice policije (SWAT) te se tvrdi da je prijetnja "izolovana". Istaknuto je da je na policajce pucano u trenutku kada su pokušali postupiti po nalogu.

Gradonačelnica Charlottea Vi Lyles je izjavila da duboko žali zbog onog što se desilo. Poručila je da je u mislima i molitvama s ranjenim policajcima, prenosi CNN. Međutim, nije poznato u kakvom su zdravstvenom stanju ranjeni policajci.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.