ZAŠTO POLICIJA I SDT ĆUTE: Ko je nadzirao porodičnu kuću i uznemiravao porodicu Milivoja Katnića

ZAŠTO POLICIJA I SDT ĆUTE: Ko je nadzirao porodičnu kuću i uznemiravao porodicu Milivoja Katnića

Nakon što je portal Standard objavio informaciju da je uznemiravana porodica bivšeg GST Milivoja Katnića, Upravi policije i Specijalnom državnom tužilaštvu uputili smo pitanja da li su rasvjetlili ovaj slučaj međutim, ni jedni ni drugi nijesu odgovorili, niti se zvanično oglasili.

Portal Standard je prekjuče objavio informaciju da su nepoznate osobe uznemiravale porodicu bivšeg GST Milivoja Katnića koji se nalazi u prtivoru, gdje već 15-ti dan štrajkuje glađu.

Pitanja da li su utvrdili koje su osobe se parkirale ispred kapije i nadzirale porodičnu kuću Katnića upućena Upravi policije i Specijalnom državnom tužilaštvu ostala su neodgovorena. Iz ove dvije institucije nijesu se ni zvanično oglašavali povodom ovog slučaja, pa se postavlja pitanja zašto i policija i SDT ćute na ovako ozbiljan incident?

Podsjećamo, prije dva dana u 08.50 sati, četvoro vozila sa civilnim tablicama, u kojima se nalazio veći broj osoba u civilu, pretpostavlja se da se radi o policajcima, parkiralo se na putu ispred kapije kuće Milivoja Katnića i njegove porodice u Bajramovici.

Nijesu otvarali kapiju, niti su ušli u posjed Katnića, iako si izlazili iz kola, dugo šetali i osmatrali kuću i okolinu. Tu su se zadržali oko pola sata, što je uznemirilo Katnićeve porodicu.

Potom su okrenuli automobile i udaljili se u nepoznatom pravcu.

Ako je riječ o policajcima, što je najrazumnije zaključiti, to se može tumačiti kao policijsko šikaniranje porodice Milivoja Katnića, čiji život danima visi o koncu.

Ako pomenutu provokaciju nije učinila policija, odnosno pripadnici SPO, onda SDT na čelu sa glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem, mora to da saopšti i pokrene postupak protiv NN lica. Koja su, u tom slučaju, navjerovatnije članovi kriminalnih klanova.

Međutim, ako su to počinili pripadnici SPO, onda  gospodin Novović, ili portparol SDT-a, mora da upozna javnost sa motivima takvog postupka.

No, i pored upućenih pitanja iz UP ni iz SDT nijesu dali odgovore, kao ni bilo kakvog zvanično objašnjenje povodom ovog slučaja.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.