UP: Izručenje Duška Kneževića realizovano rano jutros
Duško Knežević

"Uz visoki stepen mjera bezbjednosti"

UP: Izručenje Duška Kneževića realizovano rano jutros

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, su danas, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju biznismena i predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru, saopšteno je iz Uprave policije.

"Ekstradicija je, rano jutros, realizovana posebnim letom na relaciji London - Podgorica,  uz visoki stepen mjera bezbjednosti. D.K. će biti sproveden Višem sudu u Podgorici na dalju nadležnost", navodi se u saopštenju.

Kako nam je potvrđeno iz policije, on još uvijek nije sletio u Podgoricu. Prema ranijim informacija, očekuje se da u 14 sati avion sleti na naš aerodrom.

Knežević se potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka u našoj državi, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem potstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem potstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

"Ekstradicioni postupak je, u veoma kratkom roku, sprovoden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane".

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.