Privedeno 14 građana Srbije: Prevarili Njemce za milion eura
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Privedeno 14 građana Srbije: Prevarili Njemce za milion eura

Četrnaest osoba u Srbiji privedeno je zbog međunarodne prevare putem "kol centara" u kojoj je u iznosu od oko milion eura oštećeno više građana Njemačke, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) te zemlje.

Kako se navodi u saopštenju MUP Srbije, na molbu Njemačke, pripadnici policije i Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave za tehniku učestvovali su u međunarodnoj policijskoj akciji, povodom prevare koju je izvršila međunarodno organizovana kriminalna grupa.

Pretresom stanova i drugih prostorija na 22 lokacija, od kojih su dvije na teritoriji Niša i devet na teritoriji Novog Pazara, pronađeni su dokazni predmeti.

MUP navodi da je 13 osoba uz krivičnu prijavu za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnog djela i prevara, sprovedeno kod tužioca Posebnog javnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, dok je jednoj osobi određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega joj je sud izrekao mjere zabrane napuštanja stana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.