Kovačević čestitao vjernicima SPC

Kovačević čestitao vjernicima SPC

Sile zla protiv kojih smo se borili prije četiri godine žele da nastave posao protiv naše crkve

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, Mitropolitu crnogorsko - primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko nikšićkom Metodiju, Arhijerejskom namjesništvu nikšićkom, i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve sa željom da ga proslave u miru, zdravlju i radosti.

„Svi naši porazi i pobjede u ovom svijetu ne mogu se mjeriti sa Istinom da je Hristos vasrksao, pobijedio smrt i mrtvima u grobovima darovao život. Tu Istinu pronosi već više od osam vjekova na ovom prostoru naša pomjesna Crkva, počev od Svetog Save pa do današnjih arhijereja na njegovom tronu i tronovima naših drevnih eparhija. Oni koji su prije skoro pet godina krenuli u pokušaj da Srpsku pravoslavnu crkvu unište u Crnoj Gori i dalje nisu odustali od toga nauma, i dalje siju mržnju i žele da spriječe pomirenje naroda", naveo je Kovačević.

Ali, kako kaže,"moramo ostati mirni i uz ljubav imati strpljenje i snagu da sačekamo momenat kada će ta mržnja nestati".

"Istinu pokušavaju da sakriju od nas, da je ućutkaju, kao što pokušavaju da dokažu da je i naš Nikšić nečiji drugo grad a ne Svetog Vasilija Ostroškog. Ipak Istina uvijek nađe put a od prošle godine Sveti Vasilije Ostroški je i formalno postao slava našeg grada. Iako je to samo simbolična potvrda onoga što narod odavno osjeća ima onih koji se i protiv toga bune i koji bi željeli da one sile zla protiv kojih smo se borili prije četiri godine dobiju u Nikšiću priliku da nastave svoj posao protiv naše Crkve i naroda. Nikšić im na to odgovara svakog 12. maja svojom veličanstvenom Litijom u slavu Svetog Vasilija Ostroškog i vaskrslog Hrista a tako će biti i ove godine.

Nikšić se vratio svojim korijenima i sada može sigurnije da zakorači u bolju budućnost davajući dovoljno prostora svakome da se ostvari na ličnom i profesionalnom planu“, naveo je Kovačević.

Kovačević je još poželio da ovaj veliki praznik svima podari mudrost, strpljenje i hrabrost da "ostanemo zdravi tijelom i duhom i da istrajemo u borbi za one vrijednosti koje su krasile naše slavne pretke."

Izvor:AntenaM

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.