Na listi 20 najljepših zemalja i država iz našeg komšiluka
SJEVERNO OSTRVO, NOVI ZELAND/ - EPA

Na listi 20 najljepših zemalja i država iz našeg komšiluka

Planeta je puna prelijepih mjesta – ali za koju zemlju može da se kaže da je najljepša na planeti?

Rough Guides, kompanija za planiranje putovanja, zamolila je svoje čitaoce da glasaju koja je prema njihovom mišljenju bila najljepša zemlja na svijetu koju su posjetili.

Mjesto broj jedan zauzeo je Novi Zeland. Ostrvska država omiljena je zbog „kontrasta u pejzažu i ljepoti koja se može naći kako u ljudima tako i u kulturi“, kažu čtaoci Rough Guide-a.

Zemlja se sastoji od oko 600 ostrva i može da se pohvali veikom raznolikošću kada je u pitanju pejzaž, od prelijepih plaža kao što je zaliv Maitai na Sjevernom ostrvu do veličanstvenih vrhova kao što je planina Taranaki, prenosi Time Out.

Tu je i spisak velikih gradova, kao što su Okland, Velington i Krajstčerč, koji su svi smješteni u prilično veličanstvenom okruženju.

Na drugom je Italija, koja ima sve – od živopisnih planinskih vijenaca i lijepih ostrva do lijepih plaža i apsolutno vanvremenskih gradova.

Na trećem mjestu je Kanada, a na četvrtom Švajcarska.

U nastavku pogledajte listu 20 najlepših zemalja na svijetu, prema Rough Guides-u:

Novi Zeland
Italija
Kanada
Švajcarska
Francuska
Velika Britanija
Norveška
Australija
Grčka
Južna Afrika
SAD
Čile
Island
Argentina
Hrvatska
Indija
Indonezija
Portugal
Slovenija
Japan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.