Šehović: Savez SD, SDP i LP doprinos snaženju građanskog bića Crne Gore

Šehović: Savez SD, SDP i LP doprinos snaženju građanskog bića Crne Gore

Siguran sam da će nadstranački savez na čijem osnivanju intenzivno radimo, u kojem će okosnicu činiti tri srodne državotvorne partije – SD, SDP i LP, doprinijeti dodatnom snaženju i konsolidaciji građanskog bića Crne Gore, te će kao takav predstavljati konkretan i kvalitetan politički odgovor na vrijednosno i svako drugo posrnuće našeg društva kojem nažalost svjedočimo poslednjih godina, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damir Šehović na sjednici opštinskog odbora u Bijelom Polju.

Crnoj Gori je, naglasio je Šehović, više nego ikad potrebna pristojnost i civilizivanost u javnom prostoru, ali i odlučnost i dosljednost u suprotstavljanju populizmu i latentnom nacionalizmu kojem smo zahvaljujući neodgovornoj vlasti svakodnevno izloženi.

„Potrebno nam je aktivno učešće svih struktura društva, kako ideološki bliskih političkih partija, tako i društveno i držsvno odgovornih nepartijskih udruženja i pojedinaca. Neophodna je politička ponuda sa kojom su svi načisto, koja ima svoje istorijsko utemeljenje, ali i nove ljude i svježu energiju za novo političko vrijeme koje živimo. Zato me veoma raduje gotovo bezrezervna podrška koju dobijamo za novi model političkog djelovanja SD-a“, zaključio je Šehović.

Populizam koji, kako je kazao Boris Mugoša, nažalost sve više dobija na značaju nije održiv način za ekonomski snažniju, socijalno odgovorniju, pravedniju i progresivniju Crnu Goru kojoj težimo.

“Takav neodgovoran pristup na srednji i dugi rok može imati veoma štetne posljedice po državu i društvo u cjelini, i po pravilu se završava neslavno. Zato je nužan snažniji i kredibilniji politički odgovor na takve pojave, i to ne samo nas koji kao poslanici SD-a to gotovo svakodnevno činimo u Skupštini Crne Gore, nego organizovanij, jači i širi društveni odgovor. A upravo to je poenta priče o kreiranju nove opozicione ponude, koja će vjerujemo brzo biti formalizovana“, poručio je potpredsjednik SD-a i šef poslaničkog kluba te partije Boris Mugoša.

Nenezić je poručio da mlađe generacije imaju dužnost da čuvaju vrijednosti građanske države. 

„Naše starije kolege, koji su politički djelovali u još težem i izazovnijem političkom vremenu 90-tih godina, utemeljivači su građanske, evropske i sekularne orijentacije Crne Gore, zbog čega mi kao predstavnici nove generacije te iste politike imamo i dužnost i obavezu da te vrijednosti, na koje se gotovo svakodnevno na različite načine besprizorno atakuje, čuvamo i branimo, dostojanstveno i beskopromisno, kako nam uostalom i dolikuje“, saopštio je poslanik SD-a Branislav Bane Nenezić.

Svaki dobronamjeran građanin Bijelog Polja je, poručuje Ćorović, ponosan na multietnički i građanski karakter naše opštine, koji nas je vazda krasio.

“Nemam nikakvu dilemu da će najavljenim zajedničkim politčkim djelovanjem u formi nadpartijskog saveza, ta ideja u našem gradu biti još snažnija i dominantnija“, kazao je predsjednik opštinskog odbora u Bijelom Polju Ismar Ćorović.

Sjednica bjelopoljskog opštinskog odbora je organizovana u okviru aktivnosti obilaska odbora i razgovora sa članstvom rukovodstva partije, a u kontesktu osmišljavanja novog modela saradnje između srodnih partija i pojedinaca, sa ciljem jačanja socijaldemokratske i generalno građanske misli u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.