Poslanica PES-a tražila izvinjenje od DPS-a

Poslanica PES-a tražila izvinjenje od DPS-a

Nedović ponovila riječi Čarapića: Sram vas bilo; Abdić: Na ponos i dostojanstvo ne dam

Poslanica Pokreta Evropa sad Jelena Nedović je, na početku današnje sjednice, pozvala poslanike Demokratske partije socijalista da im se izvinu zbog jučerašnjih dešavanja na sjednici Skupštine.

Podsjećamo, jučerašnja sjednica Skupštine prekinuta je nakon što je došlo do verbalnog sukoba između poslanika PES-a Vasilija Čarapića i Demokratske partije socijalista (DPS) Nermina Abdića. Nakon što je Čarapić poručio poslanicima DPS-a: "Sram vas bilo", Abdić je reagovao iz poslaničkog kluba i krenula je rasprava koja je, nakon što je potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović dala pauzu, nastavljena u skupštinskom holu. Pobjedi je nezvanično rečeno da je njihovo „koškanje” isprva pokušao da spriječi poslanik Demokratske narodne partije (DNP) Milun Zogović, a zatim i obezbjeđenje koje je spričilo fizički sukob.

- Ne mogu da shvatim da je rečenica "Sram vas bio" triger da se ustaje iz klupa i da se nasrće na nas. Šaljemo pogrešnu sliku građanima i djeci koja nas gledaju, posebno u kontekstu vršnjačkog nasilja sa kojim imamo problem. Juče smo sto puta čuli: "Laž, lažovi, lažete", pa iz ovih klupa niko nije ustao i zalijetao se dfa nekog bije, psuje i vrijeđa. To što je kolega Vasilije Čarapić rekao "Sram vas bilo", ne znam što je tu uvredljivo. Evo i ja ponavljam - sram vas bilo, ni pola godine od vas nijesmo čuli da ste bilo šta konstruktivno iznijeli, nego svaka sjednica počinje procedurom. Ali to govori o vama, a ne o nama - istakla je Nedović.

Poslanik DPS-a Nermin Abdić odgovorio je da neće dozvoliti da se udara na ponos i dostojanstvo poslanika DPS-a.

- Iz poštovanja i pijeteta koje gajim prema osobama nježnijeg pola, imaću respekta kako reagujem. Možda za va s nije uvreda to što ste kazali, ali onima koji drže do svog ponosa i dostojanstva jeste i te kako. Ovdje ste rekli nešto što ne bih volio da građani shvate pogrešno. Ovdje niko nije psovan niti vrijeđan po bilo kom osnovu, ali morate da prihvatite da postoji u ljudima ljudska emocija za nešto kad se kaže baš ta riječ. Rekao sam javno ovdje da se ne stidim svojih korijena, ali morate da prihvatite činjenicu da se u krajevima iz kojih potičem i te kako shvata ova riječ uvredljivo. Na svoj ponos i dostojanstvo, na bilo koga iz ovog Poslaničkog kluba, dozvoliti neću - naglasio je Abdić.

Izvor:Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.