Mandić odlikovao Metodija za njegovu predanu borbu za prava srpskog naroda u Crnoj Gori

Mandić odlikovao Metodija za njegovu predanu borbu za prava srpskog naroda u Crnoj Gori

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić danas u Andrijevici uručio je vladici Metodiju povelju i najveće stranačko odlikovanje – orden Marka Dakovića za, kako su naveli iz partije, „njegovu predanu borbu za prava srpskog naroda u Crnoj Gori”.

Nova srpska demokratija (NSD) proslavila je danas uoči praznika svoju krsnu slavu i svetitelja zaštitnika Sv. Vasilija Ostroškog u Andrijevici.

Liturgiju u Crkvi Svetog Arhangela Mihaila, kako je saopštila partija, služio je episkop budimljansko-nikšićki  Metodije, koji je ujedno i počasni gost na proslavi krsne slave naše stranke.

Tom prilikom, predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, uručio je vladici Metodiju povelju i najveće stranačko odlikovanje – orden Marka Dakovića za „njegovu predanu borbu za prava srpskog naroda u Crnoj Gori“.

- Naš najveći stranački orden i koji je do sada dodijeljen samo jednoj ličnosti, a to je našem velikom pjesniku Matiji Bećkoviću i kasnije kolektivu otpuštenih srpskih profesora iz Nikšića odlukom naše stranke danas pripada našem Vladici, našem  Metodiju, ponosu Srpske pravoslavne crkve - istakao je  Mandić.

Episkop budimljansko-nikšićki Metodije zahvalio je na ordenu.

- Srećan sam i Bogu blagodaran što ste sačuvali i što čuvate svoje srpsko ime i vjeru. Srećan sam što na tom putu istrajavate, što ste mudri i bogati mladim pokoljenjem koje za vama ide i iste vrijednosti dijeli. Srećan sam što ste u meni prepoznali svoga brata i poslenika na istom srpskom i pravoslavnom poslanju dodjelom ovog milog mi ordena - rekao je episkop budimljansko-nikšićki Metodije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.