EU: Ne spremamo mjere protiv Italije
Ilustracija

"Propustila da registruje izbjeglice"

EU: Ne spremamo mjere protiv Italije

Evropska unija ne sprema kaznene mjere protiv Italije zbog nepoštovanja procedure u vezi sa registracijom izbjeglica, saopštenoje danas u Evropskoj komisiji.

Ne pripremamo nikakve mjere protiv Italije”, rekao je novinarima u Briselu portparol evropske komesarke za unutrašnje poslove Cecilije Malmstrem.

On je time demantovao pisanje švedskog lista "Dagens Niheter", koji je objavio da Malmstremova namjerava da kazni Italiju zato što izbjegava obavezu da uzima biometrijske podatke od izbjeglica koji onda iz te zemlje putuju u druge države EU. 

Pratimo situaciju sa izbjeglicama, ali informacija švedskog lista, kao ni citat koji je pripisan komesarki jednostavno nisu tačni”, rekao je komesarkin portparol. 

Malstremova, kao i ostali komesari i predsjednik EK Žoze Manuel Barozo, su danas otputovali u Italiju, koja je prije dva dana počela šestomjesečno predsjedavanje EU, na razgovore sa političkim vrhom te zemlje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.