Izložba ,,Branko Filipović Filo- od enformela ka čistom slikarstvu
Branko Filipović Filo

U okviru programa podrške kulture u Nikšiću

Izložba ,,Branko Filipović Filo- od enformela ka čistom slikarstvu" u galeriji ,,Ilija Šobajić"

U galeriji ,,Ilija Šobajić", u ponedjeljak, 21. jula, sa početkom u 20h otvara se izložba ,,Branko Filipović Filo- od enformela ka čistom slikarstvu". Izložba je u organizaciji Narodno, Centralne bankg muzeja Crne Gore i Centra za kulturu u Nikšiću i dio je Programa podrške kulture u Nikšiću.

Program podrške razvoju kulture u Nikšiću 2014-2017, pokrenula je Vlada Crne Gore na inicijativu Ministarstva kulture, kao četvorogodišnji projekat koji treba da rezultira unapređenjem kulturnog života Nikšića, grada koji baštini dugu i značajnu kulturnu tradiciju.

Branko Filipović Filo jedan je od osam protagonista Beogradskog enformela i poslednji predstavnik Jugoslavije (1990.) na Venecijanskom bijenalu, umjetnik čija su dela pohranjena u Narodnom muzeju Crne Gore (kao legat), u fundusu MSU Beograd, ali i u Rimu, Parizu, Briselu, Njujorku.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.