Premijera pozorišne predstave "Providenca"

Tivat

"Providenca" - premijera večeras

Premijera pozorišne predstave "Providenca", dvanaeste pozorišne produkcije Centra za kulturu, biće odigrana večeras u 20 sati, u velikoj sali Radničkog doma "Gracija Petković" u Tivtu, saopšteno je danas na konferenciji za novinare, održanoj u galerijskom prostoru ljetnikovca Buća- Luković.

Novu predstavu je režirao Egon Savin, tekst je napisao, po motivima drame "Ujka Vanja" A. P. Čehova, Stevan Koprivica, kostimi su djelo Jelene Stokuće, o govoru glumaca je brinuo Neven Staničić, Bojana Jelovac je aistirala proslavljenom reditelju, a glumačku ekipu čine: Nebojša Ilić Cile, Vojin Ćetković, Ana Vučković, Mladen Nelević, Jelena Petrović, Dubravka Drakić i Dejan Đonović.

"Nakon 14 godina pozorišnog, producentskog rada ostvarili smo ideju i zamisao da u jednom projektu spojimo tekstopisca Stevana Koprivicu i reditelja Egona Savina. Uz njihovo i angažovanje cijele ekipe planet Boku, kako neki nazivaju Boku, obogatili smo i svođenjem Čehova u zaliv i bokeški mentalitet", kazao je, otvarajući konferenciju, producnet Centra Neven Staničić.

Direktorica Centra za kulturu Milena Radojević, je naglasila da se ni sa "Providencom" nije odstupilo od programskog, mediteranskog koda. "Vjerujem da će ljubitelji pozorišta iz Tivta, Boke i Crne Gore biti zadovoljni onim što smo uradili", kazala je Radojević.

Stevan Koprivica, autor Bokeške trilogije koja je proslavila tivatsku pozorišnu produkciju, koristeći polazne motive Čehovljeve drame "Ujka Vanja" napravio je novu dramu koju je locirao u Boki Kotorskoj tridesetih godina prošlog vijeka, sa karakterima duboko utkanim u mentalitet Boke.

Ističući agilnost i energičnost tivatskog Centra, koji ima svoju orjentaciju, profilaciju programa i stoji iza projekata kakav je ovaj posljednji, Koprivica je kazao da je "Providenca" nastala na inicijativu reditelja Egona Savina.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.