Buksovci maestralno zatvorili prvi festival stand up komedije “Instant Ex YU”
The Books Of Knjige

Ponudili se da pregovaraju oko mjesta gradonačelnika

Buksovci maestralno zatvorili prvi festival stand up komedije “Instant Ex YU”

“Sad svi u glas kažite koga ćete za gradonačelnika i mi ćemo razgovarat sjutra sa Rankom, Milom, Mugijem, Migom i ostalima”

Sinoćni nastup organizacije The Books Of Knjige, organizovan u okviru festivala stand up komedije, ispred Dvorca Petrovića pokazao je da humor ne priznaje generacijske podjele. Naime, ljubiteljima njihovog lika i djela svih starosnih dobi bio je mali prostor ispred Dvorca Petrovića, pa su nastup Buksovaca slušali i sa obližnjih klupa. Sva mjesta ispred kapele na Kruševcu bila su popunjena desetak minuta prije zvaničnog početka i dok su pripadnici mlađih generacija sjedali gdje god bi našli slobodno mjesto, oni malo stariji su sa sobom nosili ćebad i jastuke, kako bi iz što udobnije pozicije propratili njihov nastup.

“E, pa, da počnemo. Ima li ođe koga iz turističke da nas prebroji da vidimo da li je sad više publike ili je bilo na Žutoga”, pozdravio je prisutne Aleksandar Radunović Popaj, aludirajući na koncert koji se desio prethodne sedmice kada je poznati crnogorski muzičar nastupio na tom mjestu.

“Žuti je naš prijatelj” dodao je Popaj, a publika nije prestajala da se smije.

I prva tema bila je šeganje drva, pa su Gajo, Popaj, Zonjo i Goran raspravljali kad treba da se šega, da li je obavezno da se to radi ujutru, da bi zatim prešli na krečenje.

Poznati po spontanim šalama koje se nadovezuju jedna na drugu, Buksovci su prvih deset minuta držali pažnju publike, a onda odlučili da joj daju oduška i prikazali film koji su pripremili, prenose Vijesti.

“Imali smo u planu da vam pokažemo naše skečeve koji bi se uklopili u ovu stand up priču, ali nam je crkao disk”, obavijestio je prisutne Goran, i dodao da će zbog toga ipak gledati film o Puraševiću.

“Zvuk filma je jak, ako će ko da prdne, sad je prava prilika”, preporučio je Popaj. No, svega nekoliko minuta nakon što je pušten, baterija laptopa je zapištala i film se prekino, a Buksovci se “vratili” spontanom razgovoru koji je izazivao smijeh kod prisutnih.

Iz drugog pokušaja je publika odgledala još jedan dio filma o Puraševiću, ali, pošto je opet prekinut, Buksovci su odlučili da neobaveznim razgovorima zabave prisutne ostatak večeri.

Nijesu mogli, a da se ne dotaknu turističke sezone, a pitanje na koje nijesu imali odgovor je “kako se broje turisti”. Takođe, na meti je bila aktuelna politička situacija u Podgorici, a publici, tačnije Podgoričanima u publici, Buksovci su se ponudili da pregovaraju oko mjesta gradonačelnika.

“Sad svi u glas kažite koga ćete za gradonačelnika i mi ćemo razgovarat sjutra sa Rankom, Milom, Mugijem, Migom i ostalima”, obećali su oni, no publika od smijeha nije mogla da učestvuje u dogovoru sa njima.

Nakon 40-minutnog nastupa, Cetinjeni su dozvolili gledaocima da im postavljaju pitanja, a najhrabriji je bio dječak Aleksa koji se pitao zašto Zonjo i Gajo manje pričaju od Popaja i Gorana.

“Kabal im prekida”, objasnio mu je Popaj, nakon čega su Cetinjani zvanično proglasili kraj nastupa na prvom festivalu stand up komedije “Instant Ex YU”.

No, Zonjo je riješio da iskuša publiku i pitao: “Pozivaju li se stand up komičari na bis”, što je izazvalo aplauz, pa se na binu vratio i ostatak ekipe. Za kraj odlučili su da ispričaju vic, svako svoj dio nakon čega je njihov nastup, ali i prvi stand up festival zvanično zatvoren, pišu Vijesti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.