Uhapšeno 55 visokih policijskih zvaničnika u Turskoj
Ilustracija

U sklopu istrage oko navodne korupcije i zloupotrebe položaja

Uhapšeno 55 visokih policijskih zvaničnika u Turskoj

Turske vlasti su danas uhapsile 55 policijski funkcionera u sklopu istrage oko navodne korupcije i zloupotrebe položaja.

Turske vlasti su danas uhapsile 55 policijski funkcionera u sklopu istrage oko navodne korupcije i zloupotrebe položaja, što je, kako navodi agencija AFP, najnovija akcija državnih vlasti protiv protivnika turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana uoči predsjedničkih izbora 10. avgusta.

U Istanbulu su uhapšena 42 bivša i sadašnja policajca, uključujući bivšeg šefa antiterorističke jedinice istanbulske policije Omera Kosea, objavili su turski mediji, a prenosi AFP.

U više gradova širom Turske uhapšeno je još 15 policajaca, pri čemu dnevni list "Hurijet" navodi da su racije istovremeno izvršene u čak 22 grada.

Samo u Istanbulu je policija izvršila raciju na 200 adresa.

Uhapšeni se sumnjiče za špijunažu, neovlašćeno prisluškivanje, krivotvorenje zvaničnih dokumenata, kršenje prava na privatnost, fabrikovanje dokaza i kršenje tajnosti istrage, navode turski mediji.

Premijer Erdogan optužuje pristalice svog bivšeg saveznika Fetulaha Gulena da imaju preveliki uticaj u turskoj policiji i sudstvu i da su mu namjestili korupcionaški skandal kako bi ga svrgnuli sa vlasti uoči lokalnih izbora u martu.

 

(Večernje novosti)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.