Šta ne bi trebalo da jedete prije odlaska na plažu?
Ilustracija

Korisno znati

Šta ne bi trebalo da jedete prije odlaska na plažu?

Ako na plaži ne želite da budete naduveni i prepuni gasova koji bi mogli da vam stvore mnogobrojne probleme, pročitajte šta to ne treba da jedete.

Krećete na plažu, nešto biste na brzaka da pojedete da ne biste tamo ogladnjeli i ne birate baš šta ćete da prezalogajite. To je uobičajena greška koja može da vam stvori neugodnost na koju definitivno niste računali, a to su naduvenost i gasovi. 

Za početak, zaboravite na mlijeko i mliječne proizvode. Mnogi su intolerantni na laktozu, a da to i ne znaju, pa bi sendviči sa sirom mogli da vam naduju želudac i crijeva gasovima koji će, prije ili kasnije, morati nekako da izađu. 

Istu neprijatnost može da vam stvore i gazirana pića, a slana hrana i grickalice dehidriranost, ali i nadutost. 

Slatka pića i kokteli imaju isti učinak zbog velikog procenta prirodnih šećera i zaslađivača, kao i žvakaće gume. 

Za kraj, zdrava hrana jeste dobra, ali prije odlaska na plažu bolje je da izbjegavate sljedeće namirnice koje nadimaju: brokoli, kelj, karfiol i kupus, prenosi Kolektiv.me.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.