Bjelopoljac N.B. dva dana glumio saobraćajca
Ilustracija

Lažno predstavljanje

Bjelopoljac N.B. dva dana glumio saobraćajca

Bjelopoljska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv N.B. (19) iz Bijelog Polja, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo lažno predstavljanje. Devetnaestogodišnjak je nabavio kabanicu sa potpisom policija i na magistrali od Bijelog Polja do Mojkovca glumio lažnog saobraćajca.


Dežurnoj službi CB Bijelo Polje je, 17. jula 2014. godine, građanin putem telefona prijavio da ga je neposredno prije toga, dok je upravljao putničkim vozilom, na dionici puta Bijelo Polje – Mojkovac zaustavilo lice u uniformi nalik na policijsku i tražilo mu na uvid lična dokumenta, saopštivši mu da je prekoračio brzinu. S obzirom da je on posumnjao da se radi o službenom licu, udaljio se sa lica mjesta i pozvao policiju, saopšteno je iz Uprave policije.

"Nakon operativnih saznanja do kojih su došli, službenici CB Bijelo Polje su, u noći između 18. i 19. jula 2014. godine, oko 03,00 časa, na kolovozu u mjestu Mijatovo kolo zatekli lice koje je na sebi imalo odjeću nalik na policijsku uniformu – kabanicu sa natpisom policija ćiriličnim pismom i policijskim obilježjima druge države. U vozilu koje je koristio pronađeno je rotaciono svjetlo kao i novac u iznosu od 45 eura i 300 dinara", navodi se u saopštenju UP.

Pronađeni predmeti i novac su privremeno oduzeti N.B. je uhapšen zbog osnovane sumnje da se u periodu od 17. do 19. jula 2014. godine u namjeri da pribavi imovinsku korist, lažno predstavljao kao službeno lice učesnicima u saobraćaju koje je zaustavljao na dionici puta Bijelo Polje – Mojkovac, te da je vršio radnje koje može vršiti samo policijski službenik. 
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.