Pivo ne stvara već skida stomak!

Jeste li znali

Pivo ne stvara već skida stomak!

Za višak koji ne može da izbjegne svaki drugi muškarac, odgovorne su druge navike, a ne ispijanja piva – pokazuje istraživanje. Stručnjaci su čak otkrili da je ovo piće efikasno u gubitku suvišnih kilograma.

Ako ste omiljeno piće od hmelja najčešće krivili za “pivski stomak”, možda bi trebalo da potražite novog krivca. Za višak koji ne može da izbjegne svaki drugi muškarac, odgovorne su druge navike, a ne ispijanja piva – pokazuje istraživanje objavljeno u časopisu Men’s Helt. Stručnjaci su čak otkrili da je ovo piće efikasno u gubitku suvišnih kilograma.

Konzumiranje piva poboljšava rad žuči, čime se brže izbacuju masti.

Pošto sadrži mnogo vlakana, dvije čaše ovog alkoholnog napitka će omogućiti da se muškarci mnogo duže osjećaju sitim – kaže doktor Stiven Domenig, upravnik Medicinskog centra u Austriji. Stručnjaci su otkrili i da silicijum kojim je pivo bogato, smanjuje unos aluminijuma u sistem za varenje. Tako se usporava nakupljanje metala u organizmu i mozgu, što je važna stavka u borbi protiv Alchajmerove bolesti.

Sve “umjerene pivopije” mogu da računaju da su u velikoj prednosti u odnosu na one koji ne piju ovo piće i kada je riječ o šansama za srčana oboljenja.

(vestinet)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.