Nije joj do seksa? Evo i zašto...
Ilustracija

Normalna pojava

Nije joj do seksa? Evo i zašto...

Poslije ovulacije želja za odnosom postaje sve manja. To je normalna pojava jer upravo u to vrijeme dolazi do pada estrogena.

Od 1. do 5. dana ciklusa

U prvim danima povećan je udio hormona estrogena koji određuje raspoloženje. Početak menstruacije je mnogim ženama veliko olakšanje jer tada završava faza tromosti i razdražljivosti.

Ako je menstruacija bolna, dodiri partnera mogu ih ublažiti. Ako odete dalje i žena doživi orgazam, njeno tijelo će osloboditi endorfin, hormon sreće koji, takođe ublažava bolove.

Od 6. do 8. dana ciklusa

Ovo su savršeni dani za eksperimentisanje. Po završetku menstruacije samopouzdanje žene je na vrhuncu. To se smatra idealnim vremenom da nadoknadite sve ono što ste propustili dok ste imali menstruaciju.

Od 9. do 14. dana ciklusa

Poznato je kako se u to vrijeme tijelo priprema za ovulaciju. Hormon estrogen dolazi do vrhunca, a žena se osjeća poprilično zavodljivo. Upravo se to vrijeme smatra idealnim za vođenje ljubavi.

Od 15. do 19. dana ciklusa

Poslije ovulacije želja za odnosom postaje sve manja. To je normalna pojava jer upravo u to vrijeme dolazi do pada estrogena, a samim tim i dobrog raspoloženja. To je vrijeme kada ženi više odgovara maženje jer se jednostavno ne osjeća toliko privlačno.

Od 20. do 28. dana ciklusa

Upravo se to vrijeme smatra najnezgodnijim. To je vrijeme kada se gotovo svaka žena osjeća nervozno i prije svega depresivno. Želja za odnosom praktično ne postoji. Ali dobro je što ova faza nije vječna.

(prva.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.