Borodaj: Kijev želi da izbjegne obelodanjivanje istine, pa zato intenzivira borbene operacije
Kijev intenzivira borbene operacije oko mjesta nesreće

O padu malezijskog aviona

Borodaj: Kijev želi da izbjegne obelodanjivanje istine, pa zato intenzivira borbene operacije

Kijev nastoji da izbjegne objelodanjivanje istine o padu malezijskog aviona 17. jula u Istočnoj Ukrajini, intenzivirajući borbene operacije oko mjesta nesreće, saopštio je danas pres centar samoproklamovane Donjecke Narodne Republike (DPR), citirajući premijera te republike Aleksandra Borodaja.

U medijima su se pojavile informacije kako ukrajinska vojska planira da preuzme kontrolu nad mjestom pada aviona, zbog čega granatira Gorlovku i neka druga naselja koja kontrolišu snage DPR, prenosi Itar-Tas. 

Borodaj ističe kako su vlasti u Kijevu u panici od izbijanja istine na vidjelo i kako je njihovo djelovanje u suprotnosti sa odlukom ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka da se zona od 40 kilometara oko mjesta nesreće proglasi teritorijom prekida vatre

Malezijski avion je srušen raketom, a pao je 60 kilometara od ruske granice u zoni borbenih dejstava. U njemu je poginulo svih 298 putnika i članova posade, pripadnika 10 nacionalnosti, među kojima 193 državljana Holandije.

(Tanjug)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.