Preminuo glumac Džejms Šigeta!
Džejms Šigeta

Odlazak velike legende

Preminuo glumac Džejms Šigeta!

Glumac Džejms Šigeta koji je u akcionom filmu “Umri muški“ tumačio čuveni lik Džozefa Takagija, preminuo je juče u 81. godini, prenose američki mediji.

Radeći prvenstveno za televiziju, gdje je ostvario niz uloga u brojnim serijama i filmovima, ostaće zapamćen po akcionom trileru ``Umri muški`` iz 1988. godine, u kojem je igrao Džozefa Takagija, direktora Nakatomi korporacije, koji tvrdoglavo odbija da oda kod sefa firme, te ga ubija negativac Hans Gruber, kog igra Alan Rikman.

Šigeta je započeo karijeru kao pjevač u Japanu prije nego što je prešao na veliko platno.

Zapaženu ulogu imao je u filmskoj adaptaciji brodvejskog hit mjuzikla ``Flower Drum Song``, kao i u visokobudžetnoj ratnoj drami ``Bitka za Midvej``. Posljednji put se pojavio na filmu 2009. godine u sek*i komediji ``The People I ve Slept With``.

(ekskluziva.ba)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.