Ni u politici, ni u životu, nije pametno potcjenjivati ni saradnike, ni protivnike
Logo

DPS

Ni u politici, ni u životu, nije pametno potcjenjivati ni saradnike, ni protivnike

Najavljena mogućnost saradnje Socijaldemokratske partije SDP sa opozicionim partijama , koje su ostale dosljedne politici negiranja crnogorske državnosti, njenih simbola, evropske i NATO integracije, uslovila je odluku Predsjedništva Demokratske partije socijalista da zaustavi dalje pregovore u vezi formiranja vlasti u Baru, Bijelom Polju i Pljevljima, saopšteno je danas iz DPS-a.

Kako se navodi u saopštenju, takva odluka nije kontradiktorna, već je jedina ispravna i principijelna i u DPS-u nemaju dilemu kakva će biti reakcija građana te tri opštine i cijele Crne Gore. 

“Svako svoje breme nosi, mi smo toga veoma dobro svjesni, vjerujemo da to znaju i naši partneri. Ako su kolege iz Socijaldemokratske partije smatrale da najava saradnje sa Demokratskim frontom i SNP-om, koja je uslijedila nakon intervjua predsjednika Mila Đukanovića, neće uticati na korekciju našeg stava o unapređenju saradnje dvije partije, jer svaki pametan čovjek u drastično drugačijim okolnostima drugačije rezonuje, onda nas ponovo potcjenjuju”, poručili su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima ni u politici, ni u životu, nije pametno potcjenjivati ni saradnike, ni protivnike. “Naša ponuda je od početka bila jasna, otvorena i bez zadnjih namjera. U svim opštinama, u kojima je trebalo kroz koalicije formirati vlast, saradnju smo nudili našim partnerima sa državnog nivoa. Vjerovatno su kolege iz Socijaldemokratske partije dobro procijenile da je za njihovog glasača u Plavu poželjan partner SNP, u Rožajama Bošnjačka stranka, a da od nje bježe u Podgorici, da su Pljevljaci, Bijelopoljci i Barani koji su podržali SDP na lokalnim izborima za savez sa DPS-om, a da nasuprot tome Podgoričani u Mandiću, Medojeviću i Daniloviću vide spas. Pored svega, saglasni smo sa kolegama iz SDP-a - prije ili kasnije za sve što radimo odgovaraćemo građanima. I mi i oni i sve ostale političke partije”, zaključili su iz DPS-a.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.