Pajović: DF, SNP, SDP i Pozitivna dogovorili dokument o manjinskoj vlasti u Podgorici
Darko Pajović

Nastavak razgovora nakon izjašnjavanja stranačkih organa

Pajović: DF, SNP, SDP i Pozitivna dogovorili dokument o manjinskoj vlasti u Podgorici

Pregovarački timovi DF-a, SNP-a, SDP-a i Pozitivne dogovorili su dokument o vršenju manjinske vlasti u Podgorici. Lider Pozitivne Darko Pajović saopštio je to nakon današnjeg dvočasovnog sastanka pregovaračkih timova, ističući da dokument treba da bude verifikovan na stranačkim organima. Glavni odbor Pozitivne i Predsjedništvo SDP-a zasjedaju večeras i raspravljaće o tom dokumentu.

- Mi smo načelno dogovorili dokument koji sadrži vrlo precizne principe načina vršenja  manjinske vlasti u Podgoroci koji će ići ka stranačkim organima i ja tu lično ne očekujem neku veću problematiku. Nakon toga slijedi ta završna runda u kojoj bi bio postugnut taj konačni dogovor. Malo strpljanja jer se ne radi o dugom vremenskom periodu – rekao je Pajović, prenosi Portal Analitika.

On je  naglasio da će Pozitivna i SDP još večeras pred partijske organe izaći sa dokumentom koji sadrži buduće principe vršenja manjinske  vlasti u Podgorici.

- Kada su u pitanju Pozitivna i kolege iz SDP-a  na sjednicama Glavnog  odbora odnosno Predsjedništva će se razgovarati o tom dokumentu. Nastavak razgovora će biti nakon izjašnjavanja stranačkih organa. To se neće mjeriti satima ali će biti jako brzo – kazao je Pajović. 

On je naglasio da je dogovoreno da naredni stastanak ne bude na nivou pregovaračkih timova već na nivou lidera stranaka ukoliko, kako je kazao „svi do tada budemo lideri svojih stranaka“.

Lider Pozitivne je naglasio da će svojim stranačkim kolegama na večerašnjoj sjednici GO predložiti da podrže ovaj dokument i istakao da je razjašnjeno sa predstavnicima DF-a i SNP-a da „klasičnog koalicionog sporazuma  neće biti“.

- Vjerujem da će se oko dokumenta izjasniti i SNP i DF, a generalno govorim na nivou razgovora i onoga što su bila promišljanja svih nas. Ne radi se o pukom dogovoru već o nečemu što je neophodno za demokratizaciju društva – poručio je lider Pozitivne.

Pajović je rekao da su od personalnih rješenja mnogo važniji principi.

- Mnogo je  važnije da pobjedi demokratija bez obzira na personalna rješanja, kako u Pozitvnoj tako i u Podgorici – poručio je Pajović.

Ključni principi dokumenta, kako je naveo, počivaju na onome što je Evropsko lice Podgorice promovisala tokom kampanje.

- To su profesionalizacija i depolitizacija loklne uprave u Podgorici naravno sa nestranačkim gradonačalnikom i velikim brojem funkcija koji će prokrivati profesionalci. To ja važno da bi obezbjedili bolje i fer uslove za odrvanje izbora makar u Podgorici – rekao je Pajović.

Drugi krug pregovora o formiranju lokalne vlasti u Podgorici nastavljen je danas  u Skupštini Crne Gore. Sastanku su kao i juče prisustvovali predsjednici SDP-a i Pozitivne Ranko Krivokapić i Darko Pajović kao i lideri DF-a i SNP-a Miodrag Lekić i Srđan Milić sa svojim saradnicima.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.