Policija traga za A.M. koji je pucao na Kalača
ilustracija

Rožaje

Policija traga za A.M. koji je pucao na Kalača

Policija iz Rožaja traga za sugrađaninom A.M. (26), zbog sumnje da je u nedjelju, 27. jula, zbog toga što je pucao u Anesa Kalača (37), koji je danas preminuo u Kliničkom centru Crne Gore.

Policija sumnja da je A.M, koji se nalazio u društvu E.M, J.M, M.M. i A.M. iz Rožaja i S.M. iz Berana, za kojima se takođe traga, 27. jula oko 23 sata, na benzinskoj pumpi „Eko petrol“ u Rožajama, nakon kraće rasprave, u pravcu A.K. i lica koja su bila sa njim – E.J, A.K, Š.T, i K.N. (svi iz Rožaja) ispalio više hitaca, najvjerovatnije iz automatske puške.

Kako se navodi u saopštenju, jedan hitac je pogodio A.K. u desnu butinu, nanijevši mu tešku tjelesnu povredu, dok je jedan hitac okrznuo E.J. u predjelu lijeve strane lica.

„Oštećeni A.K. je transportovan u Opštu bolnicu u Beranama gdje mu je pružena medicinska pomoć, a zatim i u Klinički centar u Podgorici gdje je danas podlegao povredama2, navosdi se u saopštenju.

E.J. je zadobio lakšu tjelesnu povredu.

„Službenici OB Rožaje su, odmah po prijavi događaja, preduzeli aktivnosti na njegovom rasvjetljavanju i istog dana identifikovali osumnjičenog A.M. i ostale aktere događaja. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, tokom kojeg su izuzeti predmeti i tragovi, među kojima čaure i meci, koji su upućeni Forenzičkom centru na vještačenja“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Na Odjeljenju sudske patologije Kliničkog centra biće izvršena obdukcija tijela preminulog Kalača.

Saopšteno je takođe da je o događaju pravovremeno obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju, koji će se, nakon prikupljanja svih relevatnih činjenica i dokumentacije, izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela.

Pucnjavi je, kako se navodi na kraju saopštenj, prethodila tuča čiji su akteri, kako se sumnja, bili i neka od navedenih lica, među kojima nije bio oštećeni A.K. niti osumnjičeni A.M, ali jeste oštećeni E.J.

„Naime, istog dana, 27. jula oko 13 sati, u ulici 30. septembra u Rožajama, došlo do tuče dvije grupe lica – Š.T, A.K, E.J. (gorepomenuta lica), M.T, A.K. i A.D. sa jedne i J.M, M.M. i S.M. (gorepomenuta lica) sa druge strane. Policijski službenici su u kratkom roku u policijske prostorije priveli sva navedena lica i o događaju obavijestili Osnovnog državnog tužioca u Rožajama, koji nije naložio da mu se lica privedu već da se prikupe dodatna obavještenja i dokumentacija, budući da su neka lica u tuči zadobila povrede. ODT u Rožajama se danas izjasnio u vezi sa kvalifikacijom ovog događaja. Shodno tome, službenici OB Rožaje su protiv Š.T. i A.K. podnijeli krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da su, na štetu S.M, počinili krivično djelo teška tjelesna povreda u sticaju sa krivičnim djelom nasilničko ponašanje, dok se ostali (E.J, M.T, A.K, A.D, J.M, M.M, i S.M) krivičnom prijavom sumnjiče da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje“. (Portal Analitika)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.