Nevrijeme na jugu Crne Gore
Foto: Kolektiv

Večeras

Nevrijeme na jugu Crne Gore

Veliko nevrijeme zahvatilo je u popodnevnim satima hercegnovsku opštinu. Za samo deset minuta, od 18.10 do 18.20 sati, palo je 25 litara kiše po metru kvadratnom, saopšteno je Dnevnim novinama iz Hidrometeorološkog zavoda Herceg Novi.

Voda je nosila sve pred sobom, a po saobraćajnicama je bilo velikih odrona.

Pale su i grane po šetalištu od udara jakog vjetra. Komunalne ekipe biće na terenu do kasnih večernjih sati kako bi se nesmetano odvijao saobraćaj.

Najkritičnije je bilo u Skojevskoj ulici u Igalu, gdje su stanari ispumpavali vodu koja je ulazila u kuće.

Iz JKSP je saopšteno da se ogromna stijena odronila na magistrali u Bijeloj, a da je veliko drvo palo na šetalište u Baošićima kod Babilona.

U Zelenici je takođe bilo kritično, jer je zbog sakupljanja vode na putu bio otežan saobraćaj, kazao je direktor JKSP Boris Seferović.

Kako prenosi portal Vijesti, zbog veoma loših vremenskih uslova, Lučka kapetanija Bar u 20 sati večeras je izdala zabranu isplovljavanja iz Luke Bar koja će biti na snazi do sjutra ujuto.

Iz kapetanije su „Vijestima“ rekli da je pomorska vremenska progoza najavila južni i jugoistočni vjetar sa udarima do 35 čvorova, sa smirivanjem u jutarnjim satima. Olujni jugo podigao je kasno popodne more, u barskom zalivu već od popodnenvih sati, prije nevremena, nije bilo manjih plovila, dok na uređenim kupalištima nije bilo kupača.

 Snažan pljusak, praćen grmljavinom, počeo je u Baru u 19:30 i ne prestaje. (rtcg.me)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.