Ova prirodna mješavina uklanja neugodne mirise s tepiha i namještaja
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ova prirodna mješavina uklanja neugodne mirise s tepiha i namještaja

Ne možete se riješiti neugodnog mirisa tepiha ili tapaciranog namještaja? Postoji trik koji će sve riješiti u tren oka, a nećete čak ni morati da trošite puno novca na skupe proizvode za čišćenje.

Kombinacija sode bikarbone i eteričnih ulja uklanja neugodne mirise u domu umjesto da ih samo prikriva i nevjerovatno je isplativa.

Sve što treba da učinite je da namažete veliku količinu sode bikarbone preko mjesta čiji miris vam se ne sviđa. Za velike predmete poput sofe ili tepiha, trebaće vam otprilike jedna šoljica sode bikarbone.

Soda bikarbona je glavni sastojak jer upija neugodne mirise umjesto da samo mijenja miris. Pomiješajte sodu bikarbonu s nekoliko kapi eteričnih ulja za onaj dodatni dašak svježine.

Odaberite svoje omiljeno eterično ulje lavande, čajevca ili limuna i dodajte oko deset do 15 kapi u sodu bikarbonu. Eterična ulja ne samo da pružaju ugodan miris, već imaju i antibakterijska svojstva, pomažućo da se neutrališu bakterije koje uzrokuju neugodne mirise.

Nakon nanošenja mješavine ostavite barem 15 do 30 minuta kako bi djelovala. Tokom tog vremena, soda bikarbona će apsorbirati mirise, dok eterična ulja prožimaju zrak ugodnim mirisom. Zatim taj dio jednostavno usisajte ili očetkajte.

Izvor KLIX.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.