Zaplijenjena bespravno posječena šumska građa u Pljevljima i Petnjici

Zaplijenjena bespravno posječena šumska građa u Pljevljima i Petnjici

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima zaplijenila je bespravno posječenu šumsku građu u Pljevljima i Petnjici i podnijela krivične prijave proti osumnjičenih, saopšteno je iz Uprave. Poručili su da je zaplijenjena građa prevezena na sigurno i da će biti podijeljena.

Uprava je u saradnji sa Upravom policije u opštini Pljevlja - Gazdinska jedinica „Vezišnica“, zaplijenila bespravnu građu, nakon čega je obezbijeđeno vozilo i bespravno posječena građa je uspješno lagerisana na sigurnu lokaciju. 

Istog dana u Petnjici, u Gazdinskoj jedinici „Turjak“, službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima otkrili su bespravnu sječu četinara.

“Odmah po obavještenju direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, bespravno posječena građa je zaplijenjena i uz uspješnu organizaciju prevoza, transportovana iz šume na siguran lager”, navodi se u saopštenju.

U oba slučaja podnešene su prijave i kompletna dokumentacija je predata osnovnom državnom tužilaštvu na dalje postupanje.

VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Miloš Rajković istakao je da iz dana u dan Uprava postiže sve bolje rezultate u odlučnoj borbi protiv svih bespravnih aktivnosti, a zaplijenjenu građu lageriše na sigurne lokacije van dometa šumokradica.

“On je naglasio da će i u ovim slučajevima zaplijenjena i lagerisana bespravna građa biti podjeljenja za ogrijev, kada joj kvalitet to garantuje, u skladu sa zakonskim procedurama”, navodi se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.