Lazovića terete za nelegalnu proizvodnju rakije i držanje oružja

NAREDBA O SPROVOĐENJU ISTRAGE

Lazovića terete za nelegalnu proizvodnju rakije i držanje oružja

Unaredbi za sprovođenje istrage koju je donio specijalni tužilac Miloš Šoškić, bivši pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović tereti se da je lažno prijavio porijeklo novca i nedozvoljeno držao oružje, objavio je portal Standard.

Stav tužioca Šoškića je da je Lazović od 1. juna 2019. godine do 7. marta 2024. godine, Agenciji za sprečavanje korupcije nelegalni novac prikazao kao prihod od prodaje rakije.

– Dana 27. avgusta 2019. godine, odnosno u roku od 30 dana od dana stupanja na dužnost, lažno je prijavio da je u maju i junu te godine ostvario prihod od poljoprivrede u iznosu od po 1.666,67 eura – piše u naredbi za sprovođenje istrage.

Posljednjeg dana marta 2020. godine, u redovnom godišnjem izvještaju za prethodnu godinu Lazović je, prema stavu tužilaštva, lažno prikazao da je tokom 2019. godine ostvario prihod od poljoprivrede u iznosu od 2.000 eura mjesečno. Sredinom maja naredne godine, u redovnom godišnjem izvještaju za prethodnu godinu i u izvještaju koji podnosi u roku od 30 dana od dana prestanka dužnosti, Lazović je pokazao da je tokom 2020. godine ostvario prihode od poljoprivrede u iznosu od 2.500 mjesečno. U izvještaju podnesenom po prestanku funkcije, pokazao je da je za deset mjeseci tokom 2021. godine ostvario dohodak od poljoprivrede u iznosu od po 2.500 mjesečno.

– Dana 7. marta 2024. godine, u izvještaju podnesenom po prestanku funkcije, pokazao je da je tokom 2022. godine, u martu, aprilu, maju, junu, julu, avgustu, septembru, oktobru, novembru i decembru pokazao da je ostvario prihode od poljoprivrede u iznosu od po 2.500, iako je znao da njegova imovina nije registrovana kao poljoprivredno gazdinstvo i da ne ostvaruje prihode od poljoprivrede, ali je na taj način lažno prikazivao porijeklo novca stečenog kriminalnim radnjama i počinjenje kaznenog djela stvaranje zločinačke organizacije – piše, između ostalog, u naredbi o proširenju istrage.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.