LP: Međunarodni dan borbe protiv homofobije, Crna Gora sve gora i gora

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV HOMOFOBIJE ,BIFOBIJE I TRANSFOBIJE

LP: Međunarodni dan borbe protiv homofobije, Crna Gora sve gora i gora

Crna Gora ove godine Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije, 17. maj, obilježava sa značajnim padom ljudskih prava i sloboda za LGBT sugrađane na evropskoj mapi.

- Nekad prepoznata kao najnaprednija država Zapadnog Balkana u obezbeđivanju jednakosti svim svojim građanima, danas i ovaj dio naših sugrađana dijeli sudbinu potpunog posrnuća Crne Gore kao moderne države utemeljene na evropskim vrijednostima, u kojoj sve više jačaju klerikalne i nacionalističke politike - saopšteno je iz Liberalne partije.

Ukoliko jedna država nije u stanju da obezbedi jednak tretman pred zakonom svakom njenom građaninu kako god se on lično osjećao, to ne može, kažu u LP-u, biti država jednakih šansi i srećnog društva.

Taj stepen, dodaju oni, najbolje se ogleda u odnosu prema najosjetljivijim kategorijama poput upravo LGBT osoba.

- A vjerovali smo da smo dostigli stepen poštovanja prava u protekloj deceniji - naglašeno je u saopštenju LP-a.

U toj partiji poručuju da će nastaviti da pružaju punu podršku ljudskim slobodama svakog čovjeka.

- Bićemo saveznik u borbi za slobodnije i srećnije društvo, čvrsto podržavajući jednakost LGBT osoba u crnogorskom društvu. Liberali će uvijek biti najglasniji zaštitnici dostojanstva svakog čovjeka u Crnoj Gori bez obzira na svaku različitost, jer pred zakonom i pred društvom svaki čovjek mora biti jednak - zaključeno je u saopštenju.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.