Danas najveći porodični događaj: Svi u park, na festival roditeljstva

Danas najveći porodični događaj: Svi u park, na festival roditeljstva

Šesto izdanje najvećeg događaja za djecu i roditelje

Najljepša podgorička zelena oaza, park ispred Dvorca Petrovića na Kruševcu, vrvjeće danas od dječije radosti. Od 11 do 21 sat na toj lokaciji biće organizovano šesto izdanje najvećeg događaja za djecu i roditelje na otvorenom u našoj zemlji, Festivala roditeljstva Porodica Fest.

Organizatori Festivala su udruženje Roditelji i njegovo socijalno preduzeće Kreativa Lab. Partneri Festivala su Glavni grad Podgorica, IDEA, M:tel i Erste banka dok su prijatelji Festivala: CGES, Jumbo, Addiko banka, CKB i KidsLand. Festival se organizuje povodom Međunarodnog dana porodice koji se širom svijeta obilježava 15. maja.

Zahvaljujući podršci partnera i brojnih prijatelja Festivala, mališani će ovog puta na centralnoj bini uživati u dvije pozorišne predstave, u muzičkim i plesnim koncertima, animatorskim i zabavnim tačkama, dok će u 13 tematskih zona u parku imati priliku da učestvuju u preko 60 kreativnih, edukativnih, umjetničkih, naučnih, čitalačkih i sportskih radionica i u različitim zabavnim aktivnostima.

Festival će otvoriti gradonačelnica Podgorice prof. dr Olivera Injac i predsjednica skupštine Glavnog grada Podgorica dr Jelena Borovinić Bojović. Na centralnoj bini će u okviru programa nastupiti: Dječiji hor Zvjezdice, Avantura Animatori, Teatar mladih, škola folklora OŠ „Dr Dragiša Ivanović“, Rent a party, mažoretke M.K. Modest, učenici Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“, plesni klub Diva, Mali atelje Arlekin, plesni klub Akademija plesa i dječiji animator Žarko Žabac. U dijelu programa van tematskih zona aktivnosti će organizovati Služba zaštite i spašavanja Podgorica, Zelenilo d.o.o. i Biciklo.me.

U dijelu programa koji će biti organizovan u raznim zonama u parku biće održano preko 60 kreativnih, edukativnih, naučnih i sportskih radionica i zabavnih aktivnosti u okviru 13 tematskih zona.

U okviru IDEA zone će biti organizovan IDEA porodični dan. U M:tel Avantura zoni nastupiće Avantura animatori koji će organizovati radionice oslikavanja lica, igre bez granica, igre pretvaranja i mašte i radionice Kreativna avantura. U KidsLand zoni biće organizovana cjelodnevna zabava za najmlađe. U CKB sportskoj zoni smjenjivaće se sportski sadržaji u okviru kojih će nastupiti Karate klub Podgorica, Sportsko rekreativno društvo M&M Iskra Podgorica, S3 Školica sporta, Ragbi klub Budućnost, FK Zlatna lopta i školica sporta Akademije plesa.

U JUMBO zoni edukacije i umjetnosti aktivnosti će organizovati Učitelj Miki, Nataša Drešić, Bojana Fuštić Petrović, Ksenija Škerović Kaluđerović, diplomirani specijalni pedagog Šćepan Lašić, Marko Vujisić, Snežana Savić, učiteljica Ivana Vujošević, Fond za inovacije Crne Gore, Ivana Minić, Dejana Vulević, Sandra Lekić i Marina Bokan. U Addiko Piknik zoni Addiko banka će organizovati Veliki Family piknik. U EKO zoni aktivnosti će organizovati PPU Eko vrtić Bambino i PPU The DODO dok će u NTC zoni aktivnosti organizovati NTC Centri Crne Gore.

U Naučno-istraživačkoj zoni program će organizovati Fondacija za promovisanje nauke PRONA, dok će u Čitalačkoj zoni aktivnosti organizovati Narodna biblioteka „Radosav Ljumović u saradnji sa KC Čigralište i novinarka Anica Vujadinović.

U zoni Spretni prstići će razne aktivnosti i takmičenja sa edukativnim i kreativnim igračkama organizovati SOVA. U Izviđačkoj zoni aktivnosti će organizovati Savez izviđača Crne Gore dok će u zoni Udomi me NVO Kuća životinja, u popodnevnom dijelu programa, Festivala organizovati udomljavanje štenaca.

Tokom festivala biće održan i porodični sajam u okviru koga će se predstaviti: S Press +, Pufies Calgo Mn, Glosarij, Neregelia, Meditas, Imlek, Helen Doron English Montenegro, Mortimer English Club Podgorica, PPU Eko vrtić Bambino, PPU The DODO, Sova kids, 4U Pharma, Ellina Maštalica, Bokica Alojica Forever, Atelje Manufaktura, CreArt Toys, Osmi red D, Leader Kids, Bajka dekoracije, MontVet, Internacionalna škola i vrtić Maša, sRoditeljska SOS linija, Učionica družionica i Centar za mame.

- I ovog puta smo pažljivo osmišljavali program i, na naše veliko zadovoljstvo, prvi put dobili zaista značajnu podršku partnera i prijatelja Festivala. Iz tog razloga program će biti najbogatiji do sada pa preporučujemo roditeljima da dan provedu u najljepšem podgoričkom parku i svoju djecu obraduju porodičnim druženjem za pamćenje. Slavimo porodicu na najljepši mogući način, skrenimo pažnju javnosti na ono što je najbitnije u društvu: zdrava porodica i zadovoljna. U subotu svi u park - poručuju iz udruženja Roditelji.

Program Festivala je dostupan na zvaničnom Instagram profilu @porodicafest kao i portalu Roditelji.me i njegovim kanalima na društvenim mrežama.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.