Aerodromi Crne Gore raskidaju ugovore sa Rojal i Halo taksijem

Aerodromi Crne Gore raskidaju ugovore sa Rojal i Halo taksijem

Aerodromi Crne Gore raskidaju ugovore sa podgoričkim taksi udruženjima Rojal taksi i Halo taksi. Ministarstvo saobraćaja je presudilo u dvogodišnjem sporu i ukazalo da Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju u članu 86. propisuje da na području jedne opštine mogu saobraćati samo taksi udruženja sa licencom koju im je izdala ta opština.

Aerodromi Crne Gore su, kako saznajemo, obavezani da u najkraćem roku raspišu tender na koji imaju pravo da se prijave samo taksi udruženja iz Zete, jer je podgorički aerodrom na teritoriji te opštine.

Zeta je postala samostalna opština sredinom avgusta 2022. godine, a ugovor sa Rojal taksijem Aerodromi CG su zaključili krajem februara 2023. godine, a sa Halo taksijem januara ove godine. Oba ugovora potpisana su na osnovu tendera.

Opština Zeta je zbog toga podnijela krivične prijave protiv tadašnjeg vršioca dužnosti direktora Aerodroma Vladana Draškovića i bivšeg predsjednika borda Eldina Dobardžića optužujući ih za zloupotrebu službenog položaja zbog tih ugovora. Naveli su da obje taksi kompanije imaju istog vlasnika i direktora i da nemaju licencu izdatu u opštini Zeta.

Prije četiri dana za direktora Aerodroma Crne Gore je, na osnovu međunarodnog konkursa, izabran Roko Tolić.

Izvor Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.