Majda Mehmedović završila igračku karijeru

Majda Mehmedović završila igračku karijeru

Majda Mehmedović (33), naša proslavljena rukometašica i jedno od najboljih lijevih krila u modernoj eri ženskog rukometa, završila je igračku karijeru.

Na skoro svakoj stepenici velikih, medaljama ovjenčanih uspjeha crnogorskog ženskog rukometa od nezavisnosti, upisano je i Majdino ime.

Baranka je zaslužila, da je pamte i kao legendu podgoričke Budućnosti – jer bila je dio obje generacije ,,plavo-bijelih“ koje su, 2012. i 2015. godine, osvojile Ligu šampiona. Članica našeg najvećeg kluba bila je u dva navrata, a posljednji put od 2019. do 2021. godine.

Ta 2012. godina bila je emotivni vrhunac karijere: kao standardna prvotimka osvojila je evropsko zlato sa reprezentacijom, Ligu šampiona – i nezaboravno olimpijsko srebro u Londonu.

Više od prostog zbira odličja, trijumfa i titula – blistaće u uspomenama crnogorskih rukometnih zaljubljenika, onaj trk po lijevoj strani u kontri, odraz u skoku za šut na lijevom krilu, fanatična odbrana, ruka podignuta u vis nakon gola... I uvijek, bez izuzetka, osmijeh rukometašice koja je sebe podređivala timu, u potpunosti.

Neke od naših slavnih rukometašica, Majdine bliske prijateljice, zahvalile su joj za godine zajedničke igre, snova i uspjeha, u prethodnim satima na društvenim mrežama.

Izvor M portal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.