Često ga zanemarimo: Jedan znak upozorenja se javlja satima prije srčanog udara
ILUSTRACIJA/ -SHUTTERSTOCK

Često ga zanemarimo: Jedan znak upozorenja se javlja satima prije srčanog udara

Simptomi srčanog udara često mogu da budu složeni i često ih ne prepoznamo na vrijeme, međutim, postoji jedan simptom koji se neopravdano ignoriše.

Jedan od simptoma koji se pojavljuje satima prije srčanog udara, a mi ga često zanemarimo i ne pripišemo tome, jeste osjećaj tjeskobe, anksioznosti.

Prema izveštajima klinike Mejo, srčani udar je jako opasno stanje koje može izazvati osjećaj anksioznosti, a podaci govore da su osobe prije nego što su doživele srčani udar sve vrijeme osjećale da će se nešto loše desiti. Ostali simptomi srčanog udara uključuju nelagodu u grudima, bolove koji se iz grudi šire na ostatak tijela, kašalj koji duže vrijeme ne prolazi, umor, mučninu i povraćanje, gubitak apetita, preskakanje otkucaja srca, pojačano znojenje te oticanje određenih djelova tijela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.